Sex och samlevnad

85 sätt att säga nej

Jag skulle verkligen vilja, men...

  1. Jag måste borsta tänderna på min katt.
  2. Jag har vigt mitt liv åt pastapassande.
  3. Jag vill spendera mer tid med min mixer.
  4. Presidenten sa att han kanske skulle titta förbi.
  5. Killen på MTV sa att jag inte skulle gå någonstans.
  6. Jag har en karma-transplantation att gå igenom.
  7. Jag vill göra färdigt min getostskulptur först.
  8. Min undulat ska spela bowling i kväll och jag har lovat att bära väskan.
  9. Det har väl inte varit rätt mot alla andra.
  10. Jag håller på och sätter samman en grid enligt instruktionen på baksidan av
    lådan.
  11. Jag har gått med i en aerobicgrupp som skriker varje kväll klockan tio.
  12. Det har skett en rubbning i Kraften.
  13. Jag måste gå ner till polisstationen för att se om jag fortfarande är
    efterlyst.
  14. Jag håller på och lär min vessla att joddla.
  15. Jag måste kolla bäst-före-datumet på mina mjölkprodukter.
  16. Mitt abstinensbesvär för körsbärsostkaka gör mig ganska asocial.
  17. Jag har planerat att åka till Obs! och prova handskar.
  18. Mina vaxkritor har smält ihop till en enda stor klump.
  19. Jag kollar hur länge jag kan hålla igång utan att säga "ja".
  20. Jag håller på och tränar på att vara allmänt otrevlig.
  21. Min overall ska undersökas idag.

Källa: www.skrattnet.se

Det kanske är egentligen det här de australiensiska männen vill ha sagt...? De gjorde listan kort. "Vi föredrar mat!"


El Stockholmo

Det blir en liten utflykt idag. Vi åker till Stockholm och strosar runt och njuter av tillvaron, lite granna så där. Sköönt!

"Smeker kärleksfullt det nedkylda ölglaset med ett finger, känner hur muntorrheten förvandlas till en kaskad av salivutsöndring  och tänker...worth waiting for..."

Mmm...

En stor stark!

Sol, sol...

strålande sol!


Om jag möter en björn...

så ska jag ringa 118 118. Det känns tryggt.

Samtalet:

T: Hej, det är er man ska ringa och fråga vad man ska göra om man möter en björn.

118118: Ja! Alldeles riktigt!

T: Jaha, och vad gör jag? Jag står framför en stor, fet björn som bara längtar att få slita mig i stycken och äta mig till kvällsmat.

118118: Är du snabb?

T: Nej...

118118: OK. Stå alldeles stilla, knäpp händerna och be till Gud om att du ska överleva.

Givetvis förutsätter det att jag har täckning i skogen...



Brunbjörn
Bild: http://sv.wikipedia.org


Helgen slut

Jaha, då var även denna helg till ända. Det är inte klokt vad tiden går fort. Vad sjutton har man gjort? Varit bla till Kloten (camping mellan Skinnskatteberg och Kopparberg) och Hedlandet (för att grilla). Till Kloten åkte vi för att våldgästa syrran och hennes man, som åkt dit för att ha en skön, lugn helg tillsammans i fiskandets tecken. Fiska..det var vad de sa i alla fall att de gjorde...;) Idag när vi var till Hedlandet åkte fiskegrejorna fram, där också.

Vad är det med fiskeriet? Vad är det som är så intressant, skönt, uppfriskande, spännande mm med just fiske? Är det jag som inte förstått tjusningen i att vänta på att en fisk eventuellt nappar på betet? Kanske.

Jag har fiskat...hmm, vad jag minns, en gång och då trodde jag att jag skulle somna av tristess. Å andra sidan var jag väldigt ung då och förmodligen hade inte mitt tålamod och fiskeådran vaknat till liv än. Hur skulle det vara att göra det idag? Jag kanske skulle tycka att det var intressant och medryckande att sitta i en båt, alldeles tyst och vänta...vänta...vänta...på att en fisk eventuellt vill ha min mask att smaska på? Tjaa, jag vet inte. Måste prova innan jag ratar fisket helt. Nästa helg ska syrran och company iväg med husbilen igen, så jag får väl följa med och pröva fiskelyckan och se om det är något för mig. Om inte annat så kan jag ha med mig en bok att läsa i båten.

Jag måste erkänna att jag är lite trött. Att vara ute hela dagarna suger musten ur en, men ack så skönt det är. Nu blir det en avsvalkande dusch och sen läsa bok i sängen.

Håll i hatten och god natt!


Älskad

Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv. / Victor Hugo

Hellre mat än sex...

Enligt en färsk undersökning väljer männen mat före sex. Jodå, sörru. Men jag ska nog meddela att det är en undersökning gjort i Australien, där 10 000 män hade fått svara på frågan vad det är som ger dem mest njutning.

Rangordning:
1. God mat
2. Att nå eget personligt mål
3. Slappa i soffan

Utanför prispallen kommer fysisk upphetsning och sex. (!)

Har vi blivit så egocentriska och insnöade i oss själva att den fysiska beröringen inte längre är viktig? Sorry, jag sa vi och glömde bort det faktum att det var männens lilla frågestund det handlade om. Hur hade kvinnorna svarat? Hur mycket tid har de flesta kvinnor att slappa i soffan? (Jag brukar ta mig den friheten. Förbaskat skönt ska jag meddela er.)

Fysisk upphetsning behöver inte handla om pure sex, utan även om kramar och pussar/kyssar. Dessa "småsaker" kan få igång en sjuhelsikes kemisk reaktion i kroppen, och knoppen, och behöver givetvis inte leda till någonting annat än just kramar och pussar/kyssar. Ibland kan ju faktisk dessa saker ge mer själsligt. Jösses, det är ju helt underbart att ligga i famnen på den man älskar. Nåväl..

Nämnde jag att det var i Australien undersökningen gjordes? Jo. Undrar om det skulle bli samma resultat om man gjorde den i Sverige och under vinterhalvåret? ;)

Nog för att mat är gott. Hualigen! Ahaa! Det kanske är de menar...riktigt god mat=en smärre orgasm? Smarta killar, de slår två flugor i en smäll.. Tänkte inte på det...

The King Of Pop

Michael Jackson är död. Tragiskt med tanke på att han faktiskt bara var 50 år.  Men å andra sidan blir man förvånad egentligen? Hur tragiskt det än må vara så lekte han lite för mycket med ödet. Hur mycket klarar kroppen av innan den säger Stop!. Han opererade sig, åt b la medel för att bli vit i huden (för inte tror jag han led av hudsjukdomen vitilago)m m och hade samtidigt en önskan att leva för evigt. Visserligen kommer hans alster att alltid leva kvar och påminna efterlevande om hans storhet som artist, men som människa kommer kanske de flesta att komma ihåg honom som "En man som var rädd för livet". För var han inte det egentligen ? Hur såg han på sig själv? Om man ständigt vill förvandla sig själv till oigenkänlighet, hur mycket älskar man sig själv egentligen?

Självklart vet vi ingenting om hans personlighet. Vi vet det som media har skrivit, och vi vet också därmed att mer än hälften inte ens behöver komma i närheten av sanningen. Jag har många gånger tyckt synd om honom som människa. Han har fått oförskämt mycket skit i media för att han just har varit den udda person han varit. Och här vill jag understryka att, att vara udda är inte fel. Vad jag ifrågasätter, eller inte ens det, utan frågar mig, är hur lycklig och nöjd var han med sig själv och livet? Eller så kanske han var det...

Jag ryser vid tanken på att behöva ändra hudfärg för att få den status jag som människa har rätt till. Än idag är det så att det är den vita mannen (och kvinnan) som är normen i mångt och mycket. Jo, tro mig så är det.

Skolverket har skrivit en rapport  som beskriver barns, ungdomars och andra studerandes vardag i skolan(diskriminering, trakasserier och kränkningar). Här kommer det fram att invandrarbarn många gånger strävar efter att vara som svenskar (prata "ren" svenska osv). Ju renare uttal, desto mer svensk, anser både elever med annan etnisk bakgrund än svenska och de med svensk bakgrund. Det finns en outtalad hierarki bland elever, där de svenska barnen (och kulturen)står högst. Fan, en jävligt skrämmande tanke. Har vi verkligen inte kommit längre? Nä, att förändra folks medvetande, tankar, rädslor, fördomar osv tar jävligt lång tid.

När ska vi inse att det är olikheterna som förgyller tillvaron och för utvecklingen framåt?


The boy with the striped pyjamas

"Barndomen mäts i ljud och lukter och synupplevelser - tills förnuftets mörka timme börjar växa.""  John Betjeman


Pojken i randig pyjamas, skriven av John Boynes, har filmatiserats och är enligt mig en av de absolut bästa filmerna som finns. Den handlar om barnens oskuldsfullhet vs vuxnas ondska. Allt utspelar sig under Andra världskriget.

Bruno, en pojke på 8 år, älskar äventyrsromaner och har drömmen om att bli en äventyrare när han blir stor. Han är så oskyldig som ett barn ska vara i den åldern och ser inte den ondska som omger honom. Framför allt förstår han inte.

En dag bestämmer sig familjen för att flytta till landet, då pappan blivit befordrad och fått högre rang inom det militära. Bruno vill inte flytta. Han vill inte lämna sina vänner.

När de anländer till det nya hemmet visar det sig att det ligger vägg i vägg med ett förintelseläger. Pojken, Bruno, förstår självklart inte detta, utan frågar pappa och mamma om han får leka med bondpojkarna som går i randiga pyjamasar hela dagarna. Denna "bondgård" hade han sett genom sitt sovrumsfönster.

Givetvis täcker föräldrarna för fönstret och förbjuder honom att avlägsna sig från gården. Och absolut hålla sig borta från "bondgården" då de människorna är inte som dem. Men som ni förstår så kan ju inte en 8-åring hålla sin nyfikenhet i shack, utan han smyger iväg en dag och springer in i skogen för att tillslut hamna vid ett stängsel. Vid detta stängsel, på andra sidan, sitter en liten pojke i Brunos ålder. Smutsig, ledsen och ensam.

Bruno, den oskuldsfulla, som lever i ett barns värld, förstår inte varför pojken går omkring i pyjamas. Varför han inte får komma ut på andra sidan och leka. Han förstår överhuvudtaget inte vad det är för skillnad på honom och pojken i den randiga pyjamasen.

Vänskap uppstår och den håller sig ända in i döden...

Det här är en mycket stark film och jag lovar att ingen sitter med torra ögon när eftertexten rullar fram. Kan man säga att en film som får en att gråta av sorg och ilska är vacker? För, historien är vacker mitt i det tragiska. Bruno, som besitter barnets underbara naivitet, ser världen med sina stora ögon och finner ingen ondska. Han ser inte, eller gör ingen, skillnad på människor. Så länge de är snälla och trevliga så är han nöjd. Och trots att han undervisas av en gammal, inbiten nazist, så rubbas inte hans barnatro. Han förstår inte när läraren säger att juden är fienden och han måste stoppas. Varför? är hans följefråga, jag förstår inte.

Barn väljer inte vänner efter etnicitet, religion, hudfärg, sexualitet osv. De väljer en vän som vill vara vän med dem, oavsett om den vännen har randig pyjamas eller inte...

Motherhood

Being a full-time mother is one of the highest salaried jobs in my field, since the payment is pure love. ~Mildred B. Vermont

My sister


Sweet is the voice of a sister in the season of sorrow.
  ~Benjamin Disraeli

Brothers and sisters

To the outside world we all grow old.  But not to brothers and sisters.  We know each other as we always were.  We know each other's hearts.  We share private family jokes.  We remember family feuds and secrets, family griefs and joys.  We live outside the touch of time. 

~Clara Ortega

Inga rynkor än...

Nope, inga rynkor i mitt hjärta, än. Den pulserande maskinen har fått vila under natten för att orka driva denna människa vidare idag.

Hur förklarar vetenskapen de känslor vi känner? Är det så att vi bara består av en kemisk sammansatt sörja, vilken liknar en maskin, som fungerar och går framåt med hjälp av den mat (näring) vi får i oss. (För vad är det vi brukar säga till barnen när de inte vill äta. Jo! Att mat är för människan samma som bensin är för bilen, dvs en viktig energikälla för att driva dem framåt. ;))

Kan allt förklaras med hjälp av vetenskap? Som frågan lyder... Hur förklarar vetenskapen de känslor vi känner? Kan de också förklaras med hjälp av molekyler, atomer, micropartiklar, celler (och allt annat)  och kemiska reaktioner? (Ni förstår vilken reaktion de blir i hjärnan varje gång man blir förbannad. Den måste ju vara explosiv.. Hur många hjärnceller förlorar vi då? Heh! )  ;)

Jaja. Nåväl.

Nu ska jag förflytta mig till gräsmattan på min baksida. Inte för att jag är mycket för att sola, men det betyder inta att jag inte njuter av solen. Sommar och sol är det bästa. Inga tjocka tröjor, jackor. Inga stövlar, strumpor. Det behövs bara i princip fyra plagg: trosor, bh, t-shirt (eller något annat) och kjol (eller något annat)...ok, skor, men det är ju enkelt att trycka in fötterna i ett par sandaler. Vad enkelt allt blir på sommaren. Och valmöjligheterna blir ju fler. Hur lätt är det inte att vara spontan? "Ska vi gå och ta en öl?" Och så gör man det, vilken dag som helst, när det är fint väder. Gör man det på vintern? Nä! Inte spontant. Det är kallt ute och det tar evigheter att ta på sig kläder innan man ska ut (och då pratar jag inte om festkläderna). Mitt framtida hemland är ett soligt och varmt ställe. Jag har visserligen några år till min pension, men jag får stå ut.

Allt blir så mycket enklare på sommaren. Livet, sinnet och möjligheterna. ;)

Ut och njut!

Peace!

Hjärtat får inga rynkor

Är det så? Att hjärtat aldrig får några rynkor?

Pärleporten?


Foto: Isabella Pettersson,
Ilomantsi, Finland, juni 2009

Jaha-ja

Jupp, nu är bion avklarad. Evelina började skratta innan filmen ens börjat. Kan ha att göra med att hon sett den redan tidigare och visste vad som väntade. Jodå, det blev några skratt, men började med en aningens irritation. Det kom ett gäng som satte sig och började prata. Jaja, så länge reklamen och trailern rullar så funkar det, men inte när filmen börjar. En av tjejerna hade lite grövre röst och förmodligen förstod hon inte det själv, då hon fortsatte att prata (nåväl, ett försök till att viska var det väl)när filmen sattes igång. Suck. Det blev tyst på henne också. Men jag blev lite påmind om varför jag inte är en biomänniska.

Jag vill gärna se storfilmer, så som trilogin om Ringen, på bio. Den typen av filmer gör sig bäst på storduk och med surroundljud och alla de andra tekniska härligheterna som ingår. Annars funkar det lika bra att titta på film hemma, i den egna soffan med en massa onyttigheter som ska fylla magen och kittla smaklökarna.

På väg hem, över torget, ropar en a - lagare: "Akta er! Har du en cigg?" Jo, svarar jag och ger honom det. "Akta er! Jag är en sjöman! Titta!" Och så visar han 100 år gamla tatueringar, som börjat flyta ut till en oigenkännbar massa. Heh! Underbara människor. Tyvärr hade jag inte tid och fullfölja diskussionen, eller snarare lyssna till den monolog han påbörjade, då Evelina var jättekissnödig och behövde akut besöka en toalett. Det hade varit intressant och fått höra fortsättningen.  

Hade Isabella varit med hade hon suckat och sagt: "Typiskt att det är alltid dig de ska prata med..." Ja, jag har väl någon konstig magnet som drar till sig samhällets mindre gynnade människor. På gott och ont, kanske.

En gång satt vi i Stadsparken och fram kommer en alkoholist som vill sätta sig och vila lite. Helt ok, säger jag. Men så börjar han rota i sin väska och säger: "Vänta så ska ni få något av mig." Jag försöker avstyra det med att säga att han inte behöver ge oss någonting, men han lyssnar inte och tar fram ett paket kaffe och ost. Det var vad han ville ge oss. Jag sa att det var synd att han skulle ge oss kaffet och osten när han faktiskt gjort sig besvär och snattat dessa från affären. (Han erkände det själv också) "Nä, säger han. Vad ska med det till. Jag dricker inte kaffe och jag äter inte upp en sån här stor ost." Han ville ge oss av det han egentligen inte hade. Tänkvärt.

En annan gång stod Isabella och jag och pratade utanför Åhlens, när en man med rullator kliver fram och börjar diskutera med oss. (Jag tror att det var faktiskt dagens sjöman den gången också...) I alla fall, efter ett tag undrade han om jag ville köpa billig, hemmagjord sprit. Han skulle ge mig telefonnumret i så fall. Jag tackade vänligt för omtanken och avböjde också lika vänligt. ;)

Egentligen är det väl inte konstigt att man pratar med alkoholister. De är ju faktiskt människor, precis som vem som helst. Men jag vet vad många anser om dem. Och helst ska de hålla sig borta från all offentlig plats och inte prata med "vanligt hederligt folk". Det vi ska komma ihåg att vi bara är människor och dessa människor har ett förflutet och en orsak (ingen ursäkt!) till varför livet fört dem till den situation de är, i livet, i dag. Observera att jag skrev orsak, inte ursäkt. För hur det än är så gör vi våra val i livet. Antingen väljer vi det goda eller det onda. Och visst finns det en enorm gråzon där emellan, men det handlar om att tänka på vad jag vill ha för livskvalitet. Jo, jag vet också att det ibland blir ett val mellan pest eller kolera, men då bör man tänka efter vilket av alternativen är minst ond.

Äh, livet och dess val är inte alltid så lätt, men glöm aldrig bort att livet ska vara skönt att leva. Gör det bästa av situationen och tänk: Livskvalitet!

Nu blev jag långdragen. Kan skriva mer, men gör nu ett val att faktiskt avsluta det här... ;)

Kärlek!

På tal om vänskap...

Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför att då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.  

Karen Blixen

"Gud skapade mannen före kvinnan. Det är som när jag skriver. Först gör jag en kladd."

Allmänt

Ikväll blir det bio med Evelina. Hon och Josefin var och tittade på Baksmällan och den vill Evelina tydligen se en gång till. Nåväl, helt ok för mig. Jag har ju trots allt inte sett den, men blivit lovad av E att den ska vara rolig. Mmmm-m, det hoppas jag. I och för sig så har vi samma humor, så jag ska nog inte vara orolig. ;)

Isabella och Josefin åkte till Stockholm igår. Hur länge de blir där vet jag inte, men det är ju lov så...ingen panik. Det är skönt när de hittar på saker.

Evelina var till Finland, med syrran och company, över midsommaren. Isabella stannade hemma. Hon kom hem på onsdagen efter att varit i Dalarna med Therese och hennes familj. Tråkigt bara att det var så regnigt just den veckan, så de kom hem en dag tidigare än väntat. Jaja, dessa två har väl inga svårigheter med att ha roligt. De har känt varandra sedan första klass och hållit ihop. När de behöver varandra så finns de för varandra, utan komplikationer. Det är vänskap.

Personligen gör jag skillnad på kompisar och vänner, vilket jag i och för sig tror att de flesta gör. Kompisar är såna man umgås med, har kul, men inte sitter och berättar om sig själv vitt och brett. Det gör inte jag. Jag lämnar inte ut mina innersta tankar och funderingar till mina kompisar. Det gör jag däremot till mina vänner. 

Kanske är det därför en kompis och en vän kan uppfatta en på olika sätt. När jag träffar mina vänner, låter jag dem träffa Tanja med det jag har i bagaget. Jag väljer inte vad jag säger till dem. De får ta del av hela mig. När det gäller kompisar, så låter jag dem ta del av delar av mig. Jag är fortfarande Tanja, men jag öppnar inte dörren helt för dem. Bara lite på glänt.

Vänner vet att hålla tyst om det man berättat, oavsett om det är "hemligt" eller inte. Vänner moraliserar inte, men de är ärliga i alla lägen, oavsett om man gjort rätt eller fel. En vän vågar säga vad denne tycker och tänker. Kritisera, älska. lyssna och ge råd. En vän stryker inte medhårs, bara för att denne är rädd för att bli bemött med sorg eller ilska. Men en vän överger inte heller då man gjort något fel. En vän sitter inte och räknar dagar, timmar till nästa gång man hör av sig eller träffas. Nej, de lever sitt liv och finns där, utan krav, när man behöver dem. Så är mina vänner, så är jag mot dem.

Att älska någon är inte att ställa krav. Att vara vän med någon är inte att ställa krav. Kärlek och vänskap är att ge, inte ta. Du kan inte förvänta dig vänskap och kärlek. Det är gåvor som ges till dig. Dessa ska man vårda och ge näring åt, för att de ska fortsätta blomstra och leva.

Älska och du kommer att älskas. Var en vän och du kommer att få vänner.

Peace and love!

Jogging

Jag gav upp jogging när mina lår gneds samman och satte eld på mina tights.

Midsommarhelgen

Jaha, då är årets längsta natt över, eller årets ljusaste. Nu går det åt andra hållet, men först ska vi väl njuta av sommaren, som ser ut att ha kommit till Svearike. Ganska skönt, skulle jag kunna uttrycka det lite försiktigt så där. Och om jag vill använda hårdare uttryck så säger jag rent ut sagt, jävligt skönt!

Midsommar, midsommar, midsommar. Jo, den kom och den var plötsligt förbi. Fort går det i hockey. Nåväl, den dagen njöt jag av goda vänners och familjens sällskap. Mat och dryck, som sig bör. Hmm, det var mysigt och trevligt. Däremot var det väl kanske inte så trevligt dagen efter. Det var något åkerspöke som hamrade febrilt i mitt huvud och jag tror jag lovade mig själv att aldrig mer smaka på alkoholhaltiga drycker. Jag minns inte riktigt om jag gjorde det, för nu är det ju faktiskt redan tisdag och minnet räcker ju inte hur långt som helst...

För övrigt flöt helgen i lugnets tecken. Fick en inbjudan att åka till Stockholm och lyssna på en kompis,vars band spelade på klubb Engelen i Gamla Stan. Det hade varit mycket roligt, men inbjudan kom alldeles för sent. Jävligt sorgligt. Jag har aldrig sett dem live. Musiken är punk/rock och texterna är tänkvärt finurliga, vilket personifierar sångaren/låtskrivaren Peter väldigt mycket. En underbart knasig människa som kan leverera många skratt.

Så är det med livet.

Sol! Ut och njut!

Kärlek!

Spökar?

Oförklarliga saker händer. Igår när Isabella och jag satt i Eevlinas rum och pysslade med vårt slogs helt plötsligt radion på. Vi hade inte lyssnat på radion tidigare. Och när jag skulle ut och röka hörde jag att de pratade på finska i TV:n. Inget konstigt med det. Det händer ju faktiskt att de har nyhetsrapportering på finska, men det lustiga var att det var den finska kanalen som var på, och när jag frågar Isabella om hon, av någon outgrundlig anledning, bytt kanal säger hon nej. När vi lämnade vardagsrummet var kanal 8 på och den ligger på kanal15. Finska kanalen på 13. Vad hände?

Fick vi påhälsning av någon igår kväll?

Är det egentligen svårt att tänka sig att det finns ett liv efter döden? Det vi inte kan se med blotta ögat eller bevisa med vetenskap, är det mindre sant? Måste "sanningen" upplevas med våra ögon? Kan de inte upplevas med våra andra sinnen. Vi har ju faktiskt fem stycken. Varför skulle dessa fyra andra vara mindre trovärdiga?

Hur upplever en blind sin omgivning. Den blinde kan ju faktiskt inte se omgivningen med ögonen, utan måste förlita sig till hörsel, känsel, luktsinnet (och smak, förstås). Ibland undrar jag om inte de blinda ser världen klarare än vad vi seende gör? Vi tar allt så självklart och därför kan mycket av det som finns runt om oss gå förlorad. Vi kan se solnedgången och beundra dess prakt, men upplever vi den med resten av våra sinnen? Kanske skulle vi uppleva den på ett annat sätt om vi blev tvungna att sätta ord på den.

Är det så att vi seende ibland faktiskt famlar i blindo?

Jag läste för många år sen en underbar bok (kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men handlingen och karaktärerna har etsat sig fast i mitt minne). Boken handlade om en kvinna och en man, där kvinnan var äldre och blind och mannen var yngre och konstnär. En vacker och annorlunda kärlekshistoria.

Det jag så väl minns av boken är att han, som var konstnär, hade svårt att finna skönheten och inspirationen till sina verk. Han träffar kvinnan i en park och de börjar diskutera. Ur detta möte växer en annorlunda kärlekshistoria fram. Hon är blind och det är hon som lär honom att se omgivningen och livet. Hon lär honom att uppleva och känna livet. 

Livet är mer abstrakt än vi människor tror. Allt vi ser med våra ögon är inte den enda sanningen. Livet är större än det vi har här och nu.

Gör som de små, gulklädda figurerna i eniroreklamen "Look outside the box". ;)

Kärlek!


Uniklubi - video- Kukka


Uniklubi - Kukka

KUKKA

Pohjalla kun itsensä löytää
Silmäni kauneutta ei nää
Kun sä seisot kuolleessa pisteessä

Menettää sen viimeisen toivon
Tuntuu kuin surulle sanoisi tahdon
Ja valo löytyy viime hetkillä

Niin kun me puhjettiin kukkaan
Ensi hetkillä
Eikä me kuihduttu koskaan
Pimeyden keskellä
Sulje sun silmät
Anna mun kantaa sut pois
Sulje silmät
Anna mun kantaa sut pois

Pimeyteen ei tieni viekään
Niin kai se on jos kaltaisen löytää
Ja nyt sä seisot minun vierellä

Kun me puhjettiin kukkaan
Ensi hetkillä
Eikä me kuihduttu koskaan
Pimeyden keskellä
Sulje sun silmät
Anna mun kantaa sut pois
Sulje silmät
Anna mun kantaa sut pois

Albumi: Syvään valoon 2009

Uniklubi - video- Tuhka


Uniklubi

TUHKA
Sä oot niin kaunis
kun oot siinä mun vierellä
en enää pelkää niin
paljon sitä hetkeä
että unelmani sinun selässä
katoaisi enkä jaksaisi enää
sä oot niin vahva ollut minun vierellä
vaikka helppoo ei oo ollut sullakaan
jos vain annat voin kantaa sua näillä siivillä
niin monet arvet ne nähneet on

Niin kadotettu maailmamme
herää kylmyyteen käsissämme
vain tuhkaa on
miten kauan me harhailtiin
ja vaikka sylissämme kaunein on
ja vaikka käsissämme avaruus
niin enää emme löydä reitillemme

Taas oot niin kaunis
kun lepäät mun sylissä
miten kauan jaksan sua pidellä
kun niin helposti kaatuu
viime metreillä
vain tyhjää ilmaa
mun veressä

Niin kadotettu maailmamme
herää kylmyyteen käsissämme
vain tuhkaa on
miten kauan me harhailtiin
ja vaikka käsissämme kaunein on
ja vaikka sylissämme avaruus
niin enää emme löydä reitillemme

Albumi: Kehä

Nä, ja ba baxnar, vettu!

Hörde precis på radion att en kvinna i Belgien har stämt sin tatuerare för feltatuering. Hmm? Enligt henne hade han inte lyssnat på vad hon hade sagt och det hade blivit fel. Hmm..jaha, tänkte jag, då har han tatuerat en stor, fet flodhäst på hennes rygg istället för en ljuvlig liten, söt madonna. Men ICKE(!). Hon hade fått stjärnor tatuerat i ansiktet...eeh, ni hajar, OCH till råga på allt så hävdar hon att hon somnade(!) under tatueringstillfället och kunde inte därför inte hålla koll på honom. Ja, och nu vill hon ha ca 100 000kr för felet. Haha! Ja, va sjutton säger man? Så mycket kan jag dock säga att om hon somnat då hon blev tatuerad i ansiktet så har hon grava problem. Människan kan inte känna speciellt mycket i fejan...

Människor är underbara...;)

Tramp, tramp!

Cykla, cykla o cykla i högfart. Knäskålarna vacklar av förskräckelse, men de får de tåla.

Har gjort en massa ärenden runt om i stan och tog cykeln för ovanlighetens skull. (Kanske för att syrrans båda cyklar är här hos oss? Hmm.. måste laga Isabellas...). I vanliga fall går jag. Jag går och går, och ibland känns det som att mina ben är evighetsmaskiner. De går, går och går, precis som klockan, förutom när batteriet tar slut, vilket det kan göra även hos mig.;) Nåväl, då är det bara att stoppa fingrarna i någon liten kontakt och ladda igen. (Eller mentalt intala mig själv att alla kilometer jag går om dagen stärker själen;))

Idag var det inte så svårt att ta sig ut. Solen skiner och värmer så skönt. Nu är den riktiga sommaren på väg?

Ut i solen och må gott!

Moro, moro!

Ny morgon...

nya möjligheter!

Mina tjejer


Mina tjejer. Det här är en av mina absoluta favoritbilder. Fasen vad den säger mycket om den kärlek som dessa två systrar känner mot varandra. Alltid, när jag ser på den här bilden, berörs jag så otroligt mycket.

Det är den vackraste av alla gåvor, att få barn. Och den kärlek och stolthet jag känner för dessa två individer kan egentligen inte ens beskrivas med ord. Om jag säger att min kärlek är lika stor som universum, så kanske vi berör lite av storheten och privilegiet med att få älska dessa två unga juveler.

Tack för att ni finns.

Kärlek!/ Mamma

Vad trött jag blir!

Plocka, plocka, plocka! Jag plockar och plockar med mina kläder, men det händer ingenting. Varför i ...hela fridens namn...ska man köpa så mycket kläder, när man knappt hinner använda hälften? Och jag som aldrig tycker att jag har några kläder att ta på mig. Jag inser hur jävla dumt det låter när man fyller tre skapliga garderober på bredden. (Jaja, tro nu för sjutton inte att jag ska börja fota dem och sätta ut bilderna på bloggen...nää, inget som intresserar varken mig eller någon annan).

Ja, det är väl också ett fenomen. Att visa upp sina kläder/inköp på bloggen. Varför då? Kläderna kommer ju ändå att betraktas av folk ute (om de nu hinner användas). Vad fyller det för syfte att visa och tala om allt man köpt och inte köpt? Status? Få bekräftelse - för vad? Att kläderna duger? Tja, förhoppnigsvis köper man kläder som kan själv faktiskt gillar. Annars är det väl korkat? Eller har man förhoppningar om att vara först med köpet, som förmodligen redan hälften av Sveriges befolkning har i sin garderob?

Jag kan förstå om man hittat något extra ordinary, och bara skriker wuawuawiwuaa(!) för att det är sååå snyggt och speciellt, att man vill visa upp det. Men vardagsmat? Falukorv och potatismos? Det vet man väl hur det ser ut. Inget nytt under denna himmel.

Min styvfar var en mycket klok man emellanåt.;) När man beundrade hans kläder och talade om hur stilig han var, så svarade han: "Ja, jag är stilig. Inte kläderna. Det är inte kläderna som gör mannen, utan mannen som gör kläderna." Så sant. Det är ju trots allt så att skönheten kommer med den självkänsla och självförtroende du har. Vågar du vara vacker och tro på dig själv så är du oftast det. Och då kan du basicly bära kläder från en lumpbod...

Bara en liten reflektion...nu ska jag fortsätta svära över mina egna klädhögar. (Först kanske springa iväg och köpa cig. Det är ju lite nervprövande aktiviteter det här.)

Vem vet, jag kanske överraskar med något extra ordinary...;)

Puss och kram! Och tänk på att ni är snygga, även utan kläder!

Bakom molnen...

skiner solen!


Aurinko paistaa ja vettä sat(t)aa...

taitaa tulla kesä, kesä.
Linnut ne laulaa ja sirkat soittaa.
Taitaa tulla kesä, kesä.

Ja, när det väl är så...

The sun- where are you?

Are you playing hide and seek? I´m not in to that. It´s quite boring, you know.

Helgen som varit

Jaha, då var man hemkommen från en skön helg med Patrick. Vi åkte till Stockholm och övernattade på First Hotel Amarant. När jag kom hem frågade Evelina :"Vad gjorde ni då?" Eeeh, vi umgicks, var ute och åt, träffade vänner, hans syster och man, men framför allt njöt vi av varandra och varandras sällskap.  Att komma bort från vardagen och bara rå om varandra är viktigt. Livet går sin gilla gång och man har i regel fullt upp med än det ena, än det andra och i vanliga fall gör vi saker med barnen och övriga familjen, men ibland är det skönt att bara vara på tu man hand. Inte behöva tänka på att ta hand om de vardagliga spörsmålen. Bara att sitta och prata med varandra och veta att det inte är någon annan/något annat som pockar på ens uppmärksamhet, utan uppmärksamheten kan enbart riktas mot varandra, är otroligt givande. Det är de små sakerna som gör stordåd. Man måste vårda kärleken till varandra och givetvis ska man göra det även de 7 dagar i veckan då man är hemma, men ibland kan det behövas lite egen tid på tu man hand.

Skönt, trevligt, underbart var det.

Stockholm är en underbar stad. Och planer finns att vi eventuellt kommer att förflytta oss dit en dag. Varje gång jag åker dit är det som att komma hem. Det är en underbar puls i den staden och utbudet är ju givetvis större. My kind of place.


Haha! När vi satt på Centralstation och fikade gick ett yngre par förbi och tjejen tittar på en duva och kläcker ur sig:" Vad det är mysigt med duvor och fåglar som flyger här inne." Hmm...duvor=fåglar?, fåglar=duvor?. Jaja, duvan kanske påminde om en chihuahua. De är ju ungefär lika stora till storleken.;)

Nä, nu är det dags för John Blund. Imorgon (läs:idag) är en ny dag och det är högskolan som gäller. Sitta och göra nytta och studera lite, kanske.

Hyvää yötä!


Studier

Jaha, så var det dags att påbörja nya kurser. Jag ska läsa två mycket intressanta kurser - Rasism och fascism och Mellanösterns moderna historia. Så långt är allt bra och jag ser framemot kurserna (som börjat redan denna vecka). Det som är mindre härligt är att kurslitteraturen är svår att få tag på. Hur kommer det sig att man väljer att ha med sån litteratur som kräver Sherlock Holmes-egenskaper för att få fram? Varför inte välja redan befintlig, lättillgänglig litteratur?

Redan innan litteratursökningen påbörjas skickar läraren en hälsning som talar om att "den här boken är svår att få tag i, den är slut på förlagen..." Ehh, ok...varför står den med på listan?? Nä, vissa saker är inte självklara, uppenbarligen. Och tro mig...många gånger har jag jagat litteratur som är svår att få tag på. Suck.

Yeah, yeah. Så är det.

Kurserna började denna vecka, som sagt, och jag ska villigt erkänna att jag inte läst ett dyft. Jag har faktiskt tagit mig tid och läst mina egna underbara böcker och just nu plöjer jag igenom en bok av Eva F Dahlgren vid namn Farfar var rasbiolog. Som sagt, historia intresserar mig oerhört mycket. Boken är intressant ur familjens synvinkel, känslor och upplevelser, men också ur samhällets synvinkel. Vilka tongångar "eliten", och givetvis andra, lyssnade till. (Starka "raser", svaga "raser", bra gener, dåliga gener - de svaga och mindre lyckade människorna skulle sållas bort och "raser" skulle inte blandas mm) Visst finns det även idag människor som tror på fullaste allvar att vi är av olika raser, precis som djuren och växterna, men å andra sidan så bevisar det bara att neandertalarna inte dött ut än. Eller, nä, det var taskigt sagt. Neandertalarna snurrar väl 150 knyck i sina gravar om de skulle jämföras med dessa nötter. Jag kanske skulle göra en liten rar jämförelse med reptiler, eller kanske amöbor...? Funkar bra.

Raser existerar inte i den grupp som kallas homo sapiens sapiens, bara människor. Vi ser olika ut oavsett hudfärg, hårfärg,ögonfärg, längd osv. Vi har olika etnicitet. Tack och lov för det. Vad skulle det vara för en urtrist homogen värld om alla var blonda, blåögda, atletiska, samma kultur osv.  Boooring!

Det intressanta med Dahlgrens farfar var att han beundrade och ansåg att det var samhällets plikt att eftersträva friska och hälsosamma människor, blonda, långa och ståtliga. Han själv gifte sig med en kort, mörkhårig kvinna. Farfar själv verkar ha lidit av den ena åkomman efter den andra, speciellt magen och hjärtat. Jojo, det var en frisk människa. Han levde inte riktigt efter hur han lärde.

Nåväl, personligen tycker jag att det är starkt av D. att skriva boken. Hur lätt är det inte att bära skuld för något som någon närstående gjort, och den historia som även Sverige har bakom sig när det gäller raslära, tvångssterilisering osv är ingenting vi ska vara (eller är) stolta över. Men däremot skulle det vara mycket intressant om fler med liknande historia bakom sig skulle våga sig på att föra fram den i ljuset.

Jaja, bra är boken i alla fall.

Nä, nu ska jag springa ner till tvättstugan och hämta sista laddningen. Fördelen med vår tvättstuga är att den ligger precis under oss, dvs det är bara att springa en trappa ner. Nackdelen med vår tvättstuga är att den inte finns i min lägenhet...;) Har alldeles för litet badrum för att kunna ha tvättmaskin. Tja, i och för sig så kunde jag väl ta bort badkaret, men nope! Det är ju så sköönt att bada, tända ljus och lyssna till musik...avkoppling! Wonderbaum! Så tvättstugan it is!

Väl mött!

Sorgligt

Alla ni som talar med kluven tunga, tänk efter!

Väl mött!

Student 2

Jaha-ja. Nu har Isabella tagit studenten. Det var en bra och lyckad dag, även om vädergudarna var lite kinkiga. Det var dock uppehåll när studenterna skulle göra det obligatoriska utspringet från skolan. Men vad mycket folk det var! Inte trodde jag att det bodde såå många i Eskilstuna.;)

Efteråt gick studenterna och nära och kära i en liten parad och därefter var det dags för flaket. Det hade varit kanonkul och Isabella och Milla hade nog åkt flak än idag om de hade fått...haha! När Helena hämtade Isabella från Djurgår´n var tösa lite lagom god under fötterna. Haha! Men ack så glad! Hon hann umgås med oss gäster innan det var dags för studentfesten på kvällen. Milla, Therese och Isabella satt här hemma innan och umgicks med varandra och oss andra som var här.

Det hade varit roligt som sjutton på festen och det kunde man ju se på hennes svullna fötter. Ojoj. De hade fått lida av högklackade skor en hel dag och kväll. Mycket promenader och dans. Isabella var nöjd och glad över dagen och nöjd blir man ju själv över det.

Ja, jag måste också säga att det var en genomtrevlig och rolig kväll. Med roliga och galna människor kan det inte blir så mycket annat. Hualigen!

Lycka till min stora tjej! Även om inte framtiden känns så ljus med den arbetslöshet som råder, så vet jag att du inte kommer att lida brist på möjligheter. Du har alla kvaliteter som krävs för att skapa dig det liv du själv önskar. Fortsätt vara den raka, ärliga och ödmjuka människa du är. Böj aldrig ryggen för falskhet och oärlighet. Gå aldrig i pakt med djävulen för att få det du vill, det finns alltid andra rena vägar att välja. Du ska alltid kunna se dig själv i spegeln och vara stolt och nöjd över dig själv för de beslut du tagit och gärningar du gjort. Självklart gör vi alla misstag och tar fel beslut, men styrkan sitter i att erkänna sina misstag och lära sig av dem. Lycka till, min älskade dotter. Du är redan en fantastisk människa och du är bara 18 (snart 19)år. Du är i början av ditt liv. Jag se framemot härifrån och framtiden. Jag är en stolt mor som får vandra bredvid dig på din väg in i framtiden. Tack!

"Qui quairit invenit"

Pussar!


Hualigen!

Jaja, imorgon hägrar sista dagen för tösa min. Hon tar studenten. Om hon är glad?? Skulle då tro det. Om jag är glad? Jajamensan! Tre års tråk är över. Hon har varit ruskigt skoltrött och det har varit ett evigt peppande för att få henne att orka gå till skolan. Nåväl, inte har väl lärarna hjälpt till när det gäller trivseln. Träbockar, skulle jag vilja kalla många av dem. Men, men nu är det slut för denna gång.

Jag har fejat lite här hemma. Gör det sista imorgon...sista minuten (!), men det är ju jag in a nutshell. Sista-minuten-grejar´n, å andra sidan jobbar jag bäst då. Under press. Maten ska jag göra imorgon. ;) Har ju några timmar på mig, så det är ingen fara.

Det är ju lite så att här hemma lever vi under mindre kristliga tider, vilket innebär bla att färga håret mitt i natten. (Vilket jag nyss gjort på den yngsta) Tvätta fönster sent på kvällen, typ 22.00? Varför göra det när det är ljust? Jag kanske har lust till något annat. Man kan ju även göra rent på balkongen, när de flesta gått och lagt sig... haha! Makalöst. Jag kan inte ens följa ett recept till punkt och pricka. Jag måste alltid lägga till eller ta bort något. (Men det brukar bli gott...;))

Hålla tider? Nää, jag har en ständig akademisk kvart jag lever efter. Den enda gången jag är väldigt strukturerad, är på morgnarna när jag ska iväg till skolan eller jobbet. Varför? Jo, för att jag ska kunna sova 5 minuter extra, förstås. Haha! Detta innebär givetvis inte  att jag i lugn takt kan lunka på till skolan/jobbet, ehh, nä. Varje morgon upptäcker jag att jag inte hade mer tid än igår, förrgår eller veckan innan. Jag har lika bråttom för det och kommer inrusandes med andan i halsen och svetten drypandes från varenda microhål på kroppen. Lite som en guldfisk i en rund glasskål, När den simmat ett varv kommer den inte ihåg att den varit på starpunkten tidigare och väljer att simma ett varv till och ett till och ett till, för det är nytt hela tiden för lilla fisken. Så är det väl med mig. Jag upptäcker varje morgon att jag inte hade mer tid är de tidigare morgnarna...samma varje morgon. Lär jag mig någonsin? Tror inte det. Kanske för att jag inte vill lära mig. Jag är en obotlig tidsoptimist, både på gott och ont. 

En vän sa till mig en gång  att jag var en ansvarsfull bohem. Haha! Ja, det stämmer nog, inte för att jag springer omkring harekrishna klädd och röker pipa, men andemässigt kanske. ;)

Nu är det dags för gluggarna och stängas igen.

Peace and love! ;)

Tarja Turunen

Njut av lite skönsång. Tarja Turunen fd Nightwishsångerska.


Mobilkastning?

Hahaha! Jag har hört att man sedan år 2000 anordnar världsmästerskap i mobilkastning...i Finland i staden Nyslott (Savonlinna). Var annars? Finland såklart. Stövlarna har förmodligen tagit slut,eller kommit bort efter att de kastats iväg. Har de inte kastat kärringar också? Eller det kanske var att de skulle springa runt med kärringen på ryggen eller axlarna? Jaja, inte skulle det förvåna mig om de hade världsmästerksap i kärringkastning. Kärringarna fick nog och stack, så nu återstår den käraste(?) ägodelen: MOBILEN!

Jag vet inte om det här är sant, men jag skulle förmodligen inte höja ögonbrynen av förvåning om det är sant. När det kommer till finnarnas uppfinningsrikedom i vad som kan, och ska, kastas långt finns det nog inga gränser. Får man stilpoäng i hur man kastar? Undrar bara...

Finnarna har för mycket fritid...Vad kommer härnäst?

Mobile Phone Throwing World Championship, here I come!!

Great balls of fire!


Glödheta bollar...
Bilden är tagen i Nyslott, utanför Olofsborg.

Syskonkärlek

Jag älskar mina barn. De e de underbaraste jag har, men trots det kan jag ibland bli så heligt trött och förbannad på dem. Konstigt? Nää. Ibland förbytts de till små varulvar som bara vädrar blod. Jag kan riktigt se hur skepnaden börjar förändras, hårväxten blir grövre, käkarna blir bredare och tänderna längre och vassare. Där det en gång fanns välmanikyrerade naglar finns nu vassa klor, som bara väntar på att få slita offret i stycken.

Syskonkärleken kan vara lika underbart, som när man lägger sig bland ett hav av brännässlor och njuter. (Finns väl säkert någon som provat...). Mellan denna sjudande syskonkärlek står jag, den arma modern, och undrar vad det var som hände(?). Jag tittar lite försiktigt ut genom fönstret och håller tummarna på att rymdskeppet står där utanför, redo att frakta bort dessa två uuuunderbara godingar lååångt bort. Eller är det kanske jag som ska ta tillfället i akt?

Och de bara älskar varandra...


My man...




Av: Charlie Christensen www.arneanka.com

Varg

Homo homine lupus

Akta!

Se upp! Här kommer en galen finne med rullator! Ni förstår att det måste skyltas med att det finns de som har andra fraktmedel än cykel eller bil. Vilka som är farligast kan man diskutera. Är det de med rullator (de kanske har monterat en motor på vrålåket och kommer åkandes med en jädrans fart? Ungdomens vilda och galna blick lyser i ögonen, peruken lossnar och tupén fladdrar i vinden...)? Har de hjälmtvång? Nåväl, i Ilomantsi har man valt att hänvisa rullatorister till egen rullatorbana, så som cyklister, fotgängare och bilister. Markeringen på gatan visar detta...



Outstanding! Haha!

Ilomantsi

Ilomantsi, min födelseort. Även om jag bara hann bo här i ca 11 månader, har detta samhälle kommit att betyda oerhört mycket för mig. Det är här jag tillbringat mina barn- och ungdomssomrar. Det är hit jag tagit mina barn. Det är här min mormor (mummi) bor.  

Den här byggnaden var, då jag föddes, BB.


Jag är döpt och konfirmerad i den ortodoxa kyrkan som står så vackert omgiven av grönska. Tornen och kupolerna letar sig stolt över trädtopparna och glänser i solljusets glans. Den som besökt en ortodox kyrka vet hur otroligt vackert smyckat det är i en sån kyrka, precis som den här kyrkan är. Tyvärr hade inte kyrkan öppet när vi var och fotograferade den (klockan var ca 22.00), men jag rekommenderar ett besök i en ortodox kyrka när tillfälle ges.


Solen skiner med all sin prakt. Bilden är tagen från Vintornet och visar lite av den skogsbeprydda natur som omger Ilomantsi.


Solnedgång. Klockan är ca 22.30 när denna bild togs.


Bilder når en helt annan dimension då de tas med känslor involverade. Alla har vi våra smultronställen dit vi gärna återvänder flera gånger, då de ger oss en inre harmoni och välbefinnande i livet.

Kärlek!

Arne Anka

Aaahh! Han är underbar, Arne Anka. Alkohol, kvinnor och sång och en massa filosoferande. Hur bra kan det inte bli? Man kan inte låta bli att kära ner sig i denna figur...


www.arneanka.com

Apulanta

Jag kan med en äkta stolthet säga att finnarna vet hur man gör bra musik, oavsett om den sjungs på finska, svenska eller engelska. Rocken låter som den ska utan omsvep! Här har ni ett litet smakprov på Apulanta.

Lyssna och njut...

Latin



Hominis mens discendo aliutur.

Porrhåla?

Det är ju det här med ord...

Huset, där vi hyrde rummet, hade en liten trappuppgång och på dörren till denna uppgång stod det (längst upp till vänster med liten text) "porrashuone". Varför man har valt att ha en minimal skylt på dörren som talar om att: bakom denna dörr hittar ni en trappuppgång (eg direkt översättning; trapprum), det vet jag inte ;). Jaja, Isabellas spontana reaktion till det hon läste på dörren var; "Vadå porrhåla??" Haha! Inte vet jag vad hon tänker på när hon läser "trappuppgång" på finska...

Ta hand om er!

Nya ord

Jaa-a, det är lite härligt när en finne som jag får äntra den finska datorns språk. När vi var i Finland skulle jag skriva ut och skicka iväg några uppsatser. Problemet var att jag varken hade tillgång till Internet eller skrivare, vilket vi löste genom att låna Koivikkolas (där mummi bor) dator och bibliotekets. Nåväl, nu är det ju så att det inte alltid går att översätta ord, fraser och begrepp direkt från svenska till finska. Det blev jag väl varse om, då jag kom till biblioteket och skulle förklara att jag behövde låna en dator för att skriva ut en uppsats. Skriva ut heter "kirjoittaa ulos" på finska, dvs en direkt översättning. MEN vad jag inte hade klurat ut var att finnarna har ett alldeles eget ord för just "skriva ut" och det ordet är tulostaa. Jaha, tänkte jag och lovade mig att inte glömma bort det, vilket jag inte gjort. När jag en andra gång skulle till biblioteket varnade mamma mig för att säga fel: "Kom ihåg att det heter "tulostaa", du får inte glömma att det är ett T i början av ordet, annars kan det bli lite pinsamt, kanske". Nä, jag glömde inte första bostaven i ordet, för hade jag gjort det hade jag talat om för bibliotekarien att jag behövde skita. Ulostaa betyder bajsa och det färdiga dokumentet som skrivs ut kallas tuloste, vilket blir uloste (=avföring) om man glömmer att sätta till ett T i början av ordet. 

Är inte språk underbart? ;)

Väl mött!

Ingen vinflaska

Igår var det en helt underbar dag. Solen sken och värmen smekte huden som kärleken smeker själen. Vi gick till Vintornet på kvällen och beundrade utsikten över Ilomantsi. Det är ofattbart vacker här. Skönheten tar andan ur en.

Nåväl, det roliga var att mamma blev lite bitsk i tonen när vi  upptäckte att vi inte fick  beställa en hel vinflaska till vårt bord. Då vi inte sitter i en regerätt restaurang så finns det väl lite andra bestämmelser, men det roliga är att jag kan köpa hur många glas vin som helst utan problem...hmm..skumt det där. Hade vi velat ha en hel flaska, så hade vi behövt vara sex stycken i vårt sällskap. (Vi hade planer på att springa ner och hämta några gamlingar från äldreboendet och tvinga upp dem med sina rullstolar...hade räckt med två stycken..) Jaja, inte blev det bättre av att vi blev rekommenderade en vinsort, som visade sig vara sötare än socker. Fyyy faen! Då undrade mamma hur de andra vinerna skulle smaka, om  hon nu rekommenderade den äckliga sorten. Haha. Det går inte att återberätta situationen, men fan vad vi garvade. Jaa-a det är härligt med bitska finnar och mamma kan absolut vara en av dem. ;) Väck inte den björn som sover...

Mer komma skall...

Ta väl hand om er och njut av tillvaron!