Gott Nytt År!

Ett Gott Nytt År önskar jag er alla!




Må det nya året fyllas med lycka, värme, glädje och mycket kärlek!

Kramar till er alla!


Städning pågår...och annat.

Jag är hemma hos Patrick. Han städar och springer omkring som en huvudlös höna. Det roliga är att jag känner igen mig själv. Plötsligt upptäcker man en väldans massa saker man ska göra, som egentligen skulle kunna vänta till en annan gång, men då man är i farten, så är det ju lika bra att få det gjort...

Jag har erbjudit min hjälp, men han jobbar bäst själv. Känner igen det också. Inte sjutton vill man ha någon annan springandes i hasorna som frågar:"Jaha, och nu...?" Gud, så jobbigt. Jag vet.

Så jag tar tillfället i akt och skriver några otroligt inspirerande rader här på bloggen.

Imorgon (läs:idag) ska det firas in ett nytt år. Jag säger bara:"Shit, vad tiden rusar iväg." Det var ju ett nyårsfirande för inte så länge sen. Har jag fel, eller...?

Det blir lugnt och harmoniskt med delar av familjen. God mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära, egentligen?

Isabella ska fira med sina vänner. Jag langade lite dryck till henne idag. Fyyy, skäms, eller inte. Tjejen är 19 år. Hade hon varit tonåring hade jag ju givetvis inte köpt något alls till henne, men nu tycker väl jag att samhället hycklar lite väl mycket då det tillåter 18-åringar att gå ut och dricka sig redlösa (om det är det man vill), men inte att gå till gröna lyktan och köpa alkohol. Och så ska jag faktiskt också nämna att Isabella är en otroligt skötsam tjej. Hon imponerar på sin mamma.

Och så säger människor att man ska lära sina barn att dricka med måtta. Shit, mina tjejer har aldrig fått dricka hemma och jag har inte köpt ut åt Isabella när hon varit under 18. (Och i ärlighetens namn skulle jag kanske inte ens köpa ut åt henne nu om jag inte visste att hon visste vad ansvar var och om hon inte var så skötsam.) Nä, det finns ingen anledning att "lära" barnen att dricka alkohol när de är för unga. Det "lär" de sig i alla fall. Jag tror på dialog. Prata, diskutera och lyssna, så får du som förälder grepp om dina barn.

Jaja. Hon är duktig. Jag kan inte säga det för ofta.

Om jag skryter? Jupp, I know, men fan, seriöst, jag är jävligt stolt över mina båda tjejer. Ibland kan jag stanna upp och bara uppfyllas av en sån enorm värme och glädje över att jag har så otroligt fina tjejer. Även den tredje tjejen som jag har till låns. Josefin.

Josefin är 14 år, vilket inte många skulle kunna tänka sig, då hon har ett tänk som är några år äldre. Hon är liten, men ändå så stor i tanke och handling.

Nä, nu ska jag lägga skrytet åt sidan och så ska jag faktiskt bara njuta av dessa fina, väluppfostrade och vackra tjejer jag har omkring mig.

Fäl mött!




Kylan tillbaka

Så nice. Jag blev lite orolig igår över att snön skulle blaska iväg och vi skulle få ha en tråkig, grå vinter igen, men icke. Nu är minusgraderna tillbaka, som sig bör.

Det är otroligt vackert när snön gnistrar så fint i solen.

Pulka? Kanske det.


http://www.stuga-varmland.se/img/vinterlandskap.jpg

http://www.stuga-varmland.se/img/vinterlandskap.jpg

Stan

Undrar om man ska våga sig till stan idag. Jo, det ska ju inte vara några problem. Det är ju måndag och folk jobbar.

Jag kommer ihåg en gång för länge sen, då Isabella var liten och satt i vagnen. Jag (vi) skulle prova på gå-på-stan-på-mellandagsrean, vilket vi inte skulle ha gjort. Jag fick uppleva och komma till insikt om hur jävla rabiata människor egentligen är. Inte fasen blev vi långrandiga i helvetet. Ja, för det var vad vi skådade på vår jord. Helvetet. Utan överdrifter, tro mig. Sedan dess lovade jag mig att det absolut inte finns någonting i materialväg som kan vara så viktigt för mig, att jag utsätter mig för det igen. Ingenting. Och så är det ju faktiskt så, att de bästa reorna kommer efter mellandagsrean. Så har man lite tålamod, får man ju en massa grejer billlig (billigare) ändå.

Om man nu behöver mer, egentligen.

Jaja.

Igår blev det pulka igen och jag lyckades ta sönder ett flygande tefat. Bra jobbat tycker jag. Tjejerna åkte som blådårar och flög som små vantar när de kom ner och åkte över en gupp. Lite blåslagna blev de väl, men det är sånt man får räkna med när man ska leka allan... ;) Undrar hur länge vi får behålla snön? Förhoppningsvis tills det är dags för våren att ta sin början.

Jag ska villigt erkänna att jag inte är en vintermänniska, men jag kan också erkänna att jag hellre har minusgrader och snö, än det vi hade nu innan snön och kylan kom. Ett evigt jävla mörker. Nä, då är snö och kallt att föredra, även för en annan som gärna skulle ha varmt omkring sig.

Så e de me de.

Väl mött!


Pulka i Vilsta

Eller, nä. Vi åkte inte pulka. (Förutom minstingen, Julia.) Vi åkte upplåsbara, trekantsformiga tefat. Fort gick det och kul var det, men fortast gick det för Isabella, Evelina och Josefin som tog sats högs uppifrån. När de kom nerfarandes lät det som åskan gick precis ovanför oss. Jädrans vad det mullra i högan sky. Och fort gick det... Heh!

Och kul var det.

Hoppas snös håller sig kvar, så att det blir fler tillfällen i pulkabacken.

As always så är det trevligt och mysigt att göra saker med La Familja.

Pussar och kramar till er!

Önskar er en

God jul!





Sick Puppies - You´re going down.




Ibland undrar jag

Ibland undrar jag om det är svårt och ointressant att skriva om någonting positivt som händer i skolans värld. Det känns som att skolan har blivit offentlighetens spottkopp. Det media skriver om  och det skolvärlden belyser, är de problem som finns inom skolan och dess värld. Och, visst, problem finns. Elever och personal mår dåligt av olika anledningar, men det finns ju så otroligt mycket att glädjas åt också.

Majoriteten av personalen är bra och bryr sig om både sitt jobb och de elever de arbetar med. Visst finns det stolpskott, som absolut inte skulle befinna sig bland barn och ungdomar, men råkar de ha behörighet och har lyckats ta sig in i den världen, så är det jävligt svårt att bli av med dessa. Tyvärr. Jag skulle kunna dra ett antal exempel på icke kompetenta, dock behöriga, lärare som helst av allt skulle gjort sin karriär långt ner under jorden i ett dammigt arkiv. Nåja, inte bara skulle utan även borde. Det finns även nyexaminerade och blivande lärare, som jag skulle ifrågasätta och faktiskt ifrågasätter, huruvida de överhuvudtaget ska ställas inför barn och ungdomar. Men vad vet jag? Jag är ju bara en obehörig, intet vetande, blivande lärare.

Som sagt. De flesta jag jobbat med är ödmjuka och vill elevernas bästa och jobbar faktiskt därefter. De får tampas med tjuriga föräldrar, vilka (inte alla!) kräver och bemästrar, utan att egentligen veta vad fan de kräver och bemästrar, men dessa tråkiga föräldrar fixar de utan problem. När elever med olika behov och problem uppdagas, tar de uppgiften på största allvar och gör sitt yttersta, efter de resurser som finns tillgängliga, för att hjälpa eleverna i deras tillvaro.

De jobbar, ställer upp, sliter för skitpengar i månaden och tacken är alla dessa tråkiga skriverierna i tidningarna. Jämt och ständigt.

Jag säger inte att man inte ska belysa de problem som finns i skolan, men då jag av erfarenhet vet att det finns så himla mycket positivt inom skolan också, så tycker jag bara att det är så tråkigt att det negativa jämt dras upp. Som att det är bara tråkigheter som händer på den arbetsplatsen. Det är det absolut inte.

Det är inte bara personalen jag tänker på. Jag vet också att skolan är en trygg och välkomnande plats även för många elever. Det finns de elever vars hem söndras av olika anledningar, som finner en trygg plats i skolan och bland personalen. Givetvis finns det elever med bra hemförhållanden som trivs i skolan, men i regel är det de trasiga individerna vi blir varse om och arbetar mycket med.

Nåja, det finns bra och dåliga sidor av skolan, precis som alla andra arbetsplatser. Och visst måste de dåliga sidorna i rampljuset och speciellt måste strålkastaren riktas mot de vuxna som helt har havererat inom skolan och glömt bort varför de jobbar där överhuvudtaget, MEN jag vill trots detta slå ett slag för det positiva. Det finns mycket fint och positivt i skolan som också måste fram, men som alldeles för sällan kommer fram.

Tyvärr.


Tycker Lärarförbundet. Men personligen är det väl någonting som är viktigt hela tiden. Det är trota allt framtiden vi har i våra klasser.


Så klokt..?

"Mina bästa idéer får jag när jag rakar mig på morgonen. Det betyder nog att de som inte har skägg inte får så många idéer."

Sagt av Dennis Gabor.(1900 -1979). Ungersk-brittisk elektroingenjör, Nobelpriset i fysik 1971 för uppfinnandet av holografin.

Dennis Gabor


Det är väl tur att jag skönjar en begynnande skäggväxt...

Brittany Myrphy

32 år och död, troligen, av ett hjärtattack.

Naturlig död?

32 år.

Än en gång visar Hollywood att lyx, flärd och idel leenden på röda mattan inte alltid är vad det ser ut att vara. Lycka. Välgång. Harmoni.

Bakom dessa tillbringade timmar på skönhetssalonger har man, inte bara lyckats konstruera ett vackert skal, utan även lyckats maskera bort den olyckliga och sorgsna människan. Gömt undan den för dagen, för kvällen. Visa lycka. Visa ett leende. Glöm inte att le med ögonen.

Undrar om de någonsin funderar över vad äkta lycka är för dem? Stjärnorna på röda mattan.

Det kan vara en naturlig död Brittany Myrphy gick till mötes, men jag har så svårt att tro det. Tyvärr. 

Jag tycker bara att det är fruktansvärt tragiskt att en ung människas liv släcks, när det egentligen ska finnas många år att se framemot och glädjas åt. 

 

Mietteet

Maa peittyi yöllä valkeaan,
enkä unta saa...

 


Kan det vara möjligt?

Kan det vara möjligt att Storbritannien byggt upp sin industri och välfärd med hjälp av drogpengar?

Det är faktiskt ett intressant faktum, att den opiumhandel som pågick med bl a Kina var påtvingad och faktiskt genererade i stora summor för Storbritannien, vilket i sin tur gjorde att ekonomin gick ihop, då andra länder kämpade. Vi snackar 1800-tal.

Till en början användes opium i medicinskt syfte och röka opium var ej tillåtet, men trots detta förbud delade engelsmännen ut opiumpipor fritt, hej vilt och trots att den kinesiska ledningen, i ett desperat försök att visa vem som bestämmer kastade tonvis med opium i kanaler, lyckades engelsmännen ta över opiummarknaden. Ja, självklart var det med vapenmakt de lyckades kuva kinesiska ledare.

Sälja knark, få dinaros och investera dessa i den egna industrin. Och vi ryser vid tanken på knarklandet Colombia...?

Jo, jag vet att det är en grov generalisering, men ack så betydelsefull handel det var för Storbritannien. Kina lämnades med ett drogproblem av stora mått.

Det är helt underbart vilka spår västvärlden lämnat efter sig i jakten på rikedom.

Jaja, en tanke bara i mitt historiapluggande.



Rammstein

Det är något speciellt med tung rock och tyska. Jag kan bara säga att det låter mäktigt. Musiken är tung och skön och så detta hårda, brutala språk. Jo, vad säger man? Man säger bara JAWOHL und ICH WILL!

Bitte!


Sininen ja valkoinen

Kotimaa kun taakse jäi,
mietin hiljaa mielessäin,
Mitä siitä kertoisin,
kysyjille vastaisin.
Kertoisinko köyhyyden,
laudat eessä ovien?
Tai sen kaiken rikkauden?
Kunnes tiesin vastauksen.

*********************

Sininen on taivas,
siniset on silmänsä sen.
Siniset on järvet,
sinisyyttä heijastaen.
Valkoinen on hanki,
valkoiset on yöt kesien.
Valkoiset on pilvet,
lampaat nuo taivaan sinisen.

*********************

Juuret kasvoi maahan sen,
kylmän sekä routaisen.
Lämmön tunsin kuitenkin,
lujuudessa graniitin.
Hiljaa kuusten kuiske soi,
terveisensä tuuli toi.
Sininen ja valkoinen,
värit ovat vapauden."

// Jukka Kuoppamäki






Kiss

Det är ju lite underbart att bli överraskad av roliga ting. I sommar ska jag och Patrick på Kiss.

Jabbadabbadoooo!!!!!!!!!!!!!!!!

Klockrent!




Mörker vs ljus

Bättre att tända ett ljus, om än så litet, än att ständigt förbanna mörkret.

ljuset i mörkret


Det var kanske inte så man skulle göra...?

Vad är det jag hör och läser? Anna Anka skilja sig? Nämen, nämen...de lyckliga tu, var inte så lyckliga i slutändan. Tänk vad skenet kan bedra.

Hur blev det med tipsen till kvinnorna, om att få mannen att stanna kvar? Hon kanske tappade tekniken...

Jo, jag läste någonstans att hon ansåg aga av barn var helt i sin ordning. Det kanske gällde männen också, för enligt pressen (Och Herr Anka) så har hon ju vid några tillfällen varit våldsam mot mannen i huset, och även nu.

Hon har en ganska, till henne, klädsam livsfilosofi. "Gör de inte som man säger, slå dem på käften!"

Hade en man gjort samma sak. Vilka rubriker. Vilket liv i media.

Nu är det bara tyst...


Tiger Woods otrogen

Skandal, skandal, skandal. Helylle -Woods har varit otrogen, enligt amerikanska tidningar. En kvinnlig golddigger har stigit fram och erkänt att de haft en relation.

Om detta nu är sant, hur tänkte lilla Tiger Woods? Trodde han på fullaste allvar att han, en av världens mest framgångsrika golfare, skulle kunna hålla en sån sak hemligt? Trodde han verkligen det?? Och han väljer i så fall att ha en affär med en kvinna, som tydligen är känd för att vilja dejta endast kända karlar. (Och nu har ju givetvis fler kvinnor klivit fram...)

Det sägs att Woods försökt tysta golddiggern med en stor summa pengar, då hon vet saker om honom som han inte vill ska spridas. Suck! Det sägs även att han mutar sin egen fru till att stanna kvar i äktenskapet. Pengar, pengar, pengar. Går allt verkligen att köpas med pengar? Man kanske skulle satsa på att bli en stor sedel i nästa liv. Vilken makt man skulle ha...

Om det nu är sant (?) att även Tiger Woods fru, Elin, mutas med en stoooor summa pengar och ett nyskrivet äktenskapsförord, och om hon stannar för den skull. Hur mycket kärlek finns det i det beslutet i så fall? Redan nu har ju hon allt i penning- och materiellväg.

Nåja, jag tycker bara att det är så intressant med dessa "superkändisar" och deras tankesätt. De tror på fullaste allvar att de kan göra vilka klavertramp som helst, utan att de kommer till allmänhetens kännedom. Har de inte fattat att det finns ett nyhetsvärde i deras klavertramp? Fan, skvallerpressen lever på sånt. Och så ska de neka, neka, neka. Det är Clintonvarning där.

Ja, jösses.

Nu struntar jag i, i och för sig, huruvida han varit otrogen eller inte, men jag tycker att det är ett intressant "fenomen" hos kändisar att tro att de kan leva ett hemligt liv vid sidan av deras kändisskap, då alla vet att kameror och blickar riktas mot dem hela tiden. Överallt och ingenstans. Och dessa kameror och blickar väntar bara på det där riktigt snaskiga scoopet, som kan ge dem stora pengar.

Jo, jag vet att även kändisar är människor, men jag tycker också att när man tar klivet ut i kändisvärlden så ska man ju vara jävligt medveten om att man är iakttagen av omvärlden och de snedsteg man tar, drabbar inte bara dem, utan hela deras familj och den smutsiga buken ska tvättas, tumlas och torkas offentligt. Jag vet inte om barnen tycker att det är så ok?

Tiger Woods är inte den förste och han lär ju inte vara den siste heller.

Pressen runt om i världen har skrivit otaliga artiklar om Tigers påstådda otrohetsaffärer
Men tacka vetja Heidi Klum och Seal. Det är en helyllefamilj och vilka vackra barn de har!


Vad har Kongo, som inte Norge har?

Norrmännen Tjostolv Moland, 28, och Joshua French, 27, fällda för mord i Kongo. Får vi läsa i dagens Aftonbladet. Personligen tycker jag att hela rättegången och de brott de åtalades för liknar en dålig fars. De dömdes redan i september för mord, mordförsök, spionage, väpnat rån och kriminellt samröre till döden – fem gånger om. Idag kom domen efter överklagan och den löd: döden för båda.

Ok, jag kan ta det faktum att de åtalas för ett mord de misstänks ha utfört. Den man som dödades var deras chaufför och enligt två vittnen är det dessa två norrmän som utfört dådet. Om det är sant, så ska de givetvis och absolut dömas för handlingen. Men vad jag däremot reagerar på är att enligt domen var French och Moland i Kongo och spionerade för Norges räkning och därför ska även norska staten vara med och betala skadestånd. Bara 3,4 miljarder. Detta skadestånd ska tillfalla den dödes anhöriga och landet Kongo.

Säg mig. Vad har Kongo som inte Norge har? Varför skulle Norska staten skicka två killar att spionera för dess räkning? Varför Kongo och inte USA? Jag sitter och funderar på vilka guldgruvor Kongo sitter på, som drar dit spioner. Kommer inte på mycket, men vad vet jag. Kongo kanske är ett otroligt modernt utvecklad i-land, som kommit betydligt längre i den industriella utvecklingen än Norge? Kanske har de hittat ett universiellt botemedel mot alla världens sjukdomar? Kanske har de funnit ett sätt att utvinna olja ur rent vatten?

Vad är det de har, som gör att norska staten skickar spioner dit?

Kan det vara så att landet är så korrumperat, att man väljer att offra två norrmän för att uppfylla ett syfte: att mjölka mer pengar till de illdåd krigsherrarna i detta land utför? Norge är ju känd för att ha lite pengar i gömmorna och det kanske är detta som utnyttjas? För, ärligt talat, vad är det Kongo har, som Norge inte kan få laglig väg, utan väljer att skicka spioner?

Som sagt. Har dessa två killar mördat chauffören, så ska de givetvis dömas för dådet. Men det är ju larvigt av Kongos stat att "statuera exempel" genom att döma dem till döden fem gånger om och till detta lägger man på 20 år för olaga vapeninnehav.(!) Ska de sitta av 20 år och sen dödas?

Och olaga vapeninnehav...snälla(!). I ett land där civilbefolkningen fruktar för sina liv, dagligen och utan någon som helst anledning. Landet är bara så jävla fucket up. Det springer folk med vapen hit och dit och två norrmän ska dömas 20 år för vapeninnehav.

Landet styrs av män som jagar makt och givetvis rikedomar. Folk dör dagligen i massor och 100 000 -tals människor är på flykt. Ingen går säker. Och detta land ska då döma två norrmän för mord, som jag gärna skulle vilja veta om de verkligen utfört. Jo, de har ju spionerat också. På Kongo.

Nåja, de i rätten fick lyssna till lite fin jazzmusik och titta på en krigsfilm med Bruce Lee i väntan på domen. Det var ju snällt att försöka lugna alla upprörda känslor med jazz...och krigsfilm...

Fan, skulle inte hela situationen vara så förbaskat tragisk, så skulle jag faktiskt sitta och skratta åt den.

Spioner. Norge vs Kongo.

Troligt.



www.dn.se


Tjoflöjt!

Hemma själv.

Tjejerna gick för att äta och gå på bio.

Jag ska plocka och sen svamla ihop en god, rar, gullig, intelligenshöjande tenta, som ska lämnas in i morgon.

Krafsa Igor under dubbelhakan. Shit, han är groooosse! Vi snackar inte enbart tjock päls här. Katten Gustav skulle skämmas för sin skinny-kropp. Jaja, det är väl alla dessa timmar framför tvn med en biiira. Han är intelligent den lilla rackarn... jag väntar bara på den dagen han snickrar ihop en stege, som han kan ha vid balkongen, då han snart inte orkar hoppa upp (tack vare den tunga kroppshyddan..).

Jag sitter mot diskbänkens håll och ser disken. Jädrans vad det svider i ögonen helt plötsligt, men då jag har minne som hos en guldfisk så kommer jag att ha glömt den...nu.

Jag sitter mot diskbänkens håll och ser disken. jädrans vad det svider i ögonen helt plötsligt, men då jag har  minne som hos en guldfisk så kommer jag att ha glömt den...nu.

Jag sitter....

Ja, ni fattar...eller inte.



För övrigt så ringde bror precis nyss. Han är på väg hem från Helsingborg där han jobbat hela veckan. Han hämtar upp mig och vi ska iväg och handla.

Så, nu fick ni en oerhört, livsuppehållande och viktig rapportering från Quod scripsi, scripsi. (=Det jag skriver, skriver jag.)

Moi, terve ja hei!


Idag är det lugnt

Jag har lugnat ner mig från gårdagen. Men tänker dock inte be om ursäkt för de hårda orden. Orättvisor och speciellt när det vid så tydliga klavertramp inte tas några som helst ansvar, utan man väljer att plocka på sig offerkappan, gör mig heligt förbannad. Det är synd om en notorisk manipulatör, som aldrig har behövt ta ansvar för sina handlingar, då vuxna valt att stryka denne medhårs och tyckt synd om vederbörande.

Nej, jag hatar inte ungen. Jag är nog mest besviken på alla de vuxna som funnits och finns i dennes liv och som fortfarande, trots att ungen uppnått övre tonårsålder, så är det ingen som sätter ner foten och hojtar till högt och ljudligt om hur fel beteendet är. Det räcker med att ungen tar på sig offerkappan och gråter lite krokodiltårar.

Än är det inte försent att ta tag i situationen, men då måste något hända nu, inte imorgon.

RSS 2.0