Näää...

Ricky Martin homosexuell?!?

Näää...

Någon förvånad?




Rätt låt vann!

Joi, jag vet. Några dagar efteråt kommer jag med ett klokt och klarsynt inlägg om hur lördagens melodifestival vanns av rätt låt. Jag har svårt att tänka mig att någon annan skrivit någonting annat om lördagens musikfest. Typ.

Anna, med den underbart hesa och bräkande rösten och vackra låten tog hem spelat. Underbart och skönt.

Det var allt jag ville säga om lördagens schlager.

Jo! En annan sak. Vad har 1:ans och 2:ans ålder med det faktum att de just kom etta och tvåa, att göra? Det var en reporter som frågade hur det kommer sig att två unga placerade sig på de två högsta placeringarna. Klok fråga, eller inte... För vad sjutton har deras ålder med placeringarna att göra? Folk röstar ju på låten inte åldern. Eller har jag missat något på dagordningen?

Nåväl, reportern fick ju också ett klokt svar av tvåan, vad sjutton han nu hette, med låten Manboy. Han svarade på frågan genom att informera oss lyssnare och tittare om att vi förmodligen vill ha nytt. Nytt vad? Ny musik? Då kan han ju faktiskt inte mena sin egen låt. Jag menar, den låten är ju inte speciellt nyskapande med ný sound osv. Eller har jag missat något där också? Han kanske hör någonting som ingen annan hör...sitt eget uppblåsta ego?

Jaja. Nog om den svenska melodifestivalen och alla de kloka ord artisterna rapar ur sig.

Jag vill bara konstatera att av lördagens tio finalister, var det rätt låt som vann.

Väl mött!


Melodifestival i all ära

Jaha-ja. I helgen var det semifinal...kvartsfinal..ja, vad de nu väljer att kalla alla dessa del- och helfinaler nuförtiden. Jag pratar om melodifestival.

Vilka gick vidare. Startfältets två sämsta låtar. Wahlgrens sång...same shit, som det för det mesta är när det gäller schlager. Anderssons låt skulle kunna vara bra om det var någon annan som sjöng. Hon ska inte sjunga smäktande kärlekslåtar, vilka kräver lite mer studs i rösten. Det låter som att hon gnäller i de höga tonerna. Men vad vet jag egentligen. Lekman som jag är. Men i mina ögon lät det inte bra.

Jaja. Nu på  lördag är det dags för final.

Jag kan hålla med om att melodifestival är schlager och kvalitén är därefter också. Då finns det inte plats för bra musiker och bra musik. Jag tänker Pain of Salvation.

Jo, jag gnäller och jag kommer att sitta bänkad på lördag och gnälla ännu mer. För att inte tala om den stora Grande Finale, som går av stapeln någongång i maj. Då ska det pustas, stönas och gnällas ännu mer.

Vad härligt att melodifestivalen finns. Den hatade och älskade festivalen. Den utdragna plågan, som ändå får många människor att sitta i soffan på lördagkvällar och diskutera eventuella bra och dåliga låtar, artisternas klädval och billig plagiat.

I slutändan är det ju ändå alltid fel låt som vinner. Det måste vi slå fast om...

Längtar till lördag...eller inte?

Väl mött!

Magsjuka

...har vi upplevt var och en i familjen nu.

Så nice.

Det Patrick och jag trodde var taskig lax, visade sig vara magsjuka.

Nu vet ni. En underbar skitig upplevelse, vilket jag inte upplevt på...på...ärligt, vet inte hur många år sen senast. Vinterkräksjukan har jag lyckats undvika. Gått omvägar för att slippa, men nu hann den ikapp mig.

Ville bara skriva en liten skithistoria från förra veckan.

Apropå droghandel

Det snackas om det nya Apoteket, Kronans droghandel. Det görs reklam om den också.

Smart.

Colombias droghandel då? När får vi se lite reklambilder från den handeln och deras små mysiga kokainfabriker?

Väntar...


Härifrån...



och hit?

I USA har de Drugstores. Fine. Men när ska svenskarna lära sig att allt går inte att översättas från engelska/amerikanska till svenska utan att begreppets betydelse försvinner och kan feltolkas.

Droghandel.

Undrar om kvalitén på drogerna är bättre än på plattan?

RSS 2.0