Finland

Jaha, så nu är man här. Hitkommen i onsdags. Mormor såg blek och emlig ut när vi kom. Det var en smärre chock och se henne. Det var ca 3 år sen senast. Nåväl, hon har blivit rosigare om kinderna sedan första dagen.Visst hjälper det att vi är här. Vi som  är den enda familj hon har.

Evelina fyller 16 idag. Jag väckte henne med frukost på sängen och sång. Sången vet jag inte om det direkt var skönsång, men lite ljud kom från strupen och det var från hjärtat. ;) Jösses vad tiden går. Min yngsta är 16 och jag är bara 25. Vet inte riktigt hur den ekvationen går ihop, men den funkar för mig. Heh!

Nu ska jag iväg och posta min sista uppsats till högskolan. Känns skönt. Sen är det bara att ta tag i nästa projekt. Underbart.

Väl mött alla ni goa människor!

Tuppen

Tuppen egenskaper - kinesiskt horoskop

1969 motsvarar Tuppens år.

Tuppar utför uppdrag plikttroget och vid motstånd kämpar de modigt. De är upptagna och ofta självfixerade, men är känsliga och alltid artiga mot vänner. Tuppar är alerta, och punktliga, de fokuserar extremt på detaljer och är perfektionister. Men detta kan leda till problem om de tar på sig för mycket arbete och då inte hinner med allt. Tuppar vill att deras göromål ska få mycket bra repsons men viktigast är att de får utdelning för sina prestationer. Tuppen är viljestark och har gott om självförtroende, ibland kan de vara alltför skrytsamma och har svårt att medge att de kan ha fel.

Som chef är Tuppen krävande men han får saker och ting utförda och tänker på de anställdas bästa. Tuppar är mindre bra diplomater och är alltid raka, ibland snudd på brutala och ignorerar andras känslor. Tuppen är envis och har stor tillit till sig själv, den ger sig aldrig och blir oftast framgångsrik. De är mycket ambitiösa och vill alltid lyckas bättre och bättre. Pengar hanterar de bra och de kan konsten att vara ekonomiska utan att vara snåla.

Tuppar är dagdrömmare och svävar ofta bort i fantasin. De är nyfikna och älskar att resa och upptäcka nya platser och kulturer. De älskar spännande möten med människor och gillar att debattera. De är mycket vältaliga och goda skribenter. Trots sin sociala kompetens har de behov av tillfällig ensamhet. Men Tuppar är alltid underhållande och gillar att vara i rampljuset.

Tuppen passar bäst med oxen, ormen och draken. Tuppen passar mindre bra med tigern och annan tupp.


Patrick

Jag vill ge dig allt här i världen, men mitt liv vill jag dela med dig.






Livet

Livet är inte de dagar som gått, utande dagar man minns.
/
Pjotr Andrejevitj Pavlenko





Lördag

Först packa och göra sig fördig för Polen. När jag är färdig ringer telefon och jag ställs inför ett tufft beslut, vilket gör att jag stannar hemma och ska åka till Finland i stället. Det var en otroligt jobbig förmiddag. Dagen blev trevlig i slutändan. Tjejerna hade planerat att gå på stan med D & H, ,för att bla titta på The Poodles. Jag blev både inbjuden och jag bjöd in mig själv till det sällskapet. Det var roligt. Mina tankar hamnade på annat och jag fick skratta mycket.

Först kikade vi på bandet, sedan till Feanix (stavar de så?)och äta, för att hamna på Bishop. Och slutligen mötte vi upp syrran och company och åkte till D´s & H´s baksida. (Trots några regnstänk blev det ju fint väder i slutändan.) Det var trevligt . Jag har nämligen inga problem att umgås med mina barns far och hans sambo. (Observera ordvalet-mina barns far, inte mitt ex). Vi hade ett liv tillsammans och valde att gå skiljda vägar. Så, ska vi vara osams och bittra efter det? NÄ, finns ingen anledning. Även om kärleken tog slut så behöver faktiskt inte vår vänskap ta slut.

Har man gjort slut, så har man gjort slut, men då man har barn måste man kunna samarbeta.  Ibland kan det vara så enkelt, vilket inte alla alltid förstår. Tyvärr. Och så måste jag säga att man är sin egen lyckas smed. Vill jag vara lycklig så måste jag se till att vara det, på mitt håll. Jag kan inte skapa mig ett lyckotillstånd genom att göra livet till ett helvete för andra, eller kan jag? Frågan är då vad för typ av person jag själv är och det finns säkert en diagnos man kan göra på ett sådant beteende också. ;)

H ser inte mig som någon konkurrent, vilket jag absolut inte är och har inte varit sedan D och jag separerade. Det är en otroligt smart och förnuftig kvinna. Det är inte för inte tjejerna älskar henne och D säger, då jag talar om för honom att förändrats till det bättre (mer öppnare och ödmjukare), att, citat :" Men jag är ju lycklig nu!"  Tänk, enkelt kan det vara...äkta kärlek, medför lycka, vilket gör att vi öppnar oss och kan se världen med andra ögon.


Kärleken är full av inspiration, liv och lust.
Den har inga stickord. Dess tal är ljuvligt.
Kärleken förjagar bitterhet.
~Emil Gustavsson~

När man älskar och blir älskad, hur underbart är inte det? Jag älskar och jag blir älskad och jag inser att jag är en priviligierad kvinna. Tack!

Kramar!



Tråkigt

Det blev tråkigt i dubbel bemärkelse...det blev ingen Polenresa för mig. Jag fick mycket tunga och tråkiga nyheter på förmiddagen igår, vilket gör att det blir en Finlandsresa istället. Det var ett beslut jag tog efter stort övervägande och har inte ångrat mig, men det gör det inte lättare att tänka på det faktum att det hade varit så himla kul och åka till Polen. Jag hade sett fram emot resan, trots min separationsångest.(Den brukar försvinna när jag väl åker iväg.)

Ett val mellan att åka iväg, i vetskapen att en människa som står mig nära kanske hinner gå bort under tiden jag är borta, eller stanna kvar och styra kosan mot en annan nation, där jag får träffa denna person, kanske, en sista gång och säga farväl. Vad väljer man? Inte ett svårt val, men jävligt tungt. Ångesten och sorgen sliter och drar i mitt inre och ger mig ingen ro just nu, men jag vet att det kommer den dagen då jag kan njuta av de minnen jag har arkiverat i mitt hjärta. Då när inte tårarna längre behöver rinna pga den smärta man känner inför förlusten av en otroligt kär person.

Det är min kära mormor jag talar om. Hon som betytt och fortfarande betyder enormt för mig. Hon som funnits för mig och gett mig otroligt mycket glädje och tygghet. Det är hon som, eller snarare hennes hälsa som inte vill orka. Hon själv skulle säkert vilja orka i många år till, men då hjärtat inte orkar hålla igång kroppen finns det inte så mycket att göra.

Soff-i-propp, du får fylla den polska minibaren och ta dig några jävlar för mig också (typ varannan!). Jag saknar dig och din energiska glädje. Hoppas du har det så gott där i polanskiland.

Väl mött! Ta hand om er och de som står er nära.

Då var det dags...

Jaha, idag bär det av till Polen. Har packat, vilket inte alltid är det lättaste, men har väl fått med det viktigaste..passet och biljetten...tror jag. Det vet jag ju inte förrän jag står på Arlanda och ska checka in. ;) Härliga grejer. Jag hade slarvat bort biljetten, typiskt, men det fixade sig. Det var väl ingen som förvånade sig direkt över det faktum att jag inte hade riktigt koll på den. Haha!

Nåväl, nu ska jag i alla fall dit och pröva mina engelska kunskaper. Kommer nog att vara otroligt trött i huvudet på kvällarna. då räcker det väl med ett glas vin och jag sitter med gamnacke. Nä, det är väl ingen risk. Jag åker med ett energipiller, som kommer att se till att inga gamnackar träder fram. Heh! Av erfarenhet vet jag att det andra språket blir mer flytande efter lite alkoholintag. Det finns tom forskare som skriver det i sin litteratur. Obs! Studentlitteratur. Vet inte hur smart det är att skriva det. Vi ska uppmana alla flersrpåkiga att inte lite alkoholhaltiga drycker för att det ska bli ett bra flyt i andra språket? Nja, kanske inte så seriöst. Vet inte... ;) Nä, det är en seriös resa med serösa deltagare...

Jaja, nästa gång skriver jag från Poland, and maybe I will write in english, who knows.

Väl mött!


Strängnäs

Igår blev det en liten utflykt till Strängnäs. Vi åt och gick omkring och njöt av den lilla staden. Vädret var varmt och behagligt och de minsta barnen (Julia, 4år och Evelina, 15år) fick tid att leka i lekparken. Heh! Vet faktiskt inte vem av dessa två töser som njöt mest av lekparken...;) Underbart! Jag tycker att det är så förbannat underbart att Evelina fortfarande vågar och vill vara barnsligt förtjust i att våga vara ung och oskuldsfull. Idag ska ju många toåringar vara så himla vuxna och glömmer bort att ,den kommande, vuxentiden är lååång. Njut av att våga vara den du är. Oavsett ålder, givetvis. För inte är det bara barn och unga som ska behålla barnasinnet, även vuxna behöver det.

Jupp, skönt var det i alla fall. Inte för att jag fick något skrivet på min andra uppsats. Och jag ska väl ärligt säga att den förmodligen inte kommer att bli klar idag heller, men det skiter jag faktiskt i. Fan, den hinner jag skriva en annan gång. Eller..tja, vi får se vad som händer. Lite ambivalent, känner jag...



En vacker bild, tagen i Strängnäs, av Isabella (mobil).

(Evelina vill att jag ska skriva att hon är bäst, och det gör jag då hon faktiskt är det..;) )

Väl mött!

Färdig -sova

Nu är jag äntligen färdig med första uppsatsen. Skönt som fasen! Nu är det bara att läsa igenom, skicka till soff-i-propp för genomläsning  och sedan skicka in den till läraren. Ack, vad enkelt. Nu är det bara att kasta sig över nästa uppsats. Underbart. Jag bara ler...;)

Imorgon är en ny dag. Härligt! Nya friska tag och steg styr vi kosan mot jobb och plugg. Jag måste erkänna att jag är lite sugen på att gå ut på kvällen. Det är lite rock ´n rollia på RAW, men..hmm.. det är ju det här med plugget. Nåväl, vi får väl se, sa blinde idioten.

Är jag trött? Tja, kanske. Känner jag efter så är jag nog det. Kanske dags att dra igen gluggarna och förbereda sig för morgondagen med en utvilad kropp och själ.




Gonatt all goa uvar! Hoppas John Blund besöker er med drömpulver som ger er vackra och harmoniska drömmar. Låt själen vila ordentligt nu.

Väl mött!


Uppsatser och åter uppsatser...

Sitter här och försöker skriva färdigt på min första uppsats för denna vecka. Hittar ingen inspiration. Suck! När den här är färdig är det bara att kasta sig över nästa. Åter suck! Måste hinna med båda till fredag, eller snarare den första vill min ventilationskompis ha imorgon. Hon får läsa igenom den ge mig bra konstruktiv kritik. Det är hon otroligt duktig på, min söta kursare,Sofia.

På lördag ska vi åka till Polen. Det ska bli spännande. Vi ska läsa en kurs som heter Citizenship Education tillsammans med bla studenter från Polen, Holland, Stor Britannien och Portugal. Det blir en tuff vecka med långa studiedagar, men jag ser trots det fram emot resan. Om inte annat så får jag ju verkligen öva på min engelska, som hunnit bli aning rostig under åren som gått. Jaja, jag har min tolk, Sofia, med mig. Niemas problemas! Och polsk rödvin kan väl vem som helst beställa, eller, det var ju inte därför vi åker...

Nu ska jag ju egentligen ha ro att skriva. Det är så tyst i lägenheten, vilket hör till ovanligheterna.;) Tjejerna är och tränar med deras pappa och pappas sambo. (Jag kanske också borde träna, men men...:) ) Vi hann prata lite om Isabellas student och kom fram till att mycket hinner vi göra när jag kommer hem. Haha! Varför vara ute i god tid när man kan göra saker precis innan. Jag i ett nötskal. Jobbar bäst under press. Nåväl, det som ska planeras gör vi i ett nafs.

Jaja, det är nog bara och ta tag i skrivandet och slutföra första akten. Andra akten påbörjas imorgon.



Väl mött!



Bla bla bla bla...!

Bla, bla, bla, bla , bla och bla!

Ibland ska man kanske inte säga så mycket mer? Bara iaktta och förundras...

Halleluja!

Konst när den är som bäst.




Design: Josefin


Så klokt...

Det är inte så farligt om man har olika färg på huden.
Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat."
Isabell, 7 år*









*Mark Levengood och Unni Lindell. 2004. Gud som haver barnen kär har du någon ull. Falun.

Förstår inte...

Kan någon vänlig själ förklara vissa modebloggares storhet? Jag fattar ingenting. I sina bloggar skriver de hej vilt om sina erövringar från olika affärer och menar då att de är sååå "inte som alla andra", vilket de i själva verket är. Precis som alla andra. Ingen av de modebloggare jag sett har en egen stil. De kör alla med samma stil, samma klädesplagg visas upp, dock kanske av olika märken, men trots allt the same.

Fasen, jag har ett par haremsbyxor som jag köpt sedan många år tillbaka. Jag  har även trasiga jeans som jag använt i ett antal år (ett par av mina favoriter). Jag har randiga leggings, jag har... herrejösses, det alla "modemedvetna" människor skriker efter har jag haft i min garderod läääänge. Inget jag har införskaffat nyligen, nej, det var ett bra tag sedan. DÅ hade jag min egen stil. IDAG ser alla mig som en modeslav. Intressant., då jag verkligen inte är det. Då tittade samma människor som idag tycker dessa plagg är såååå häftiga, att jag förmodligen inte hade någon stil. NU har jag det. Ännu mer intressant.

Jaja, lite reflektioner över modevärlden, som inte egentligen är nyskapande, men lever på människors behov av status och jakt på att få vara sig själv men i stora klasar. För vad är jag utan min grupp? De som skriker högst över att de har en egen stil, har sällan det, utan väljer att gå samma stig som alla andra.

Det är helt ok att få klä sig precis som man själv vill, men denna desperata falskhet över att vara först i modevärlden med någonting som redan funnits i flera år, är en aning patetiskt. Och som sagt, the same shit, but different persons. Fantastiskt! Är inte människor intresserade av vettigare saker? "jag vill vara först, men jag följer andras fotspår och säger att jag är först..."

Hur jag klär mig? Jag köper kläder jag tycker att jag passar i och passar min personlighet. Om det är modeplagg? Ja, självklart är vissa av dem det. (Försök att inte köpa något som inte är mode.) Nu har jag iofs inte sagt att man inte får klä sig modemedvetet. Det jag reagerar över är dessa modebloggare som blir som en stor grå massa tillsammans. Ingen av dem sticker ut och ändå tycker de att de är såå orginella.  Så angående min klädsel. Jovisst, klär jag mig, i mina egna kläder och när jag, som sagt var, redan för flera år sen köpt ett par haremsbyxor, så kanske det säger lite om mig. Jag tar på mig det jag trivs och tycker att jag passar i, oavsett modestämpel. Om jag för den skull är orginell? Ja, självklart, men det har ingenting med kläderna att göra. ;)

Väl mött!

Falskhet

Jaja, man slutar ju som sagt aldrig att förvånas. Vuxna som backstabbar varandra av ren elakhet och speciellt då sin familj. Tragiska människor. Kan någon förklara för mig hur det kommer sig att ett syskon kan vara så avundsjuk på sitt yngre syskon att man i princip gör vad som helst för att göra livet surt, dock inte öppet, utan lite fint så där i smyg med en mask av "GUUUD, vad jag bryr mig om allt och alla" och när man väl vänder ryggen till så slår honhyket till. Det luktar unket långa vägar och jag håller tummarna på att sanningen förr eller senare hinner ikapp. Hur ska människan sen förklara den falskhet den sprider vida omkring sig? Å andra sidan, mytomaner tror ju själva på det de säger och blir därmed övertygade själva om att de ord opch fraser som kommer ur munnen på dem är den enda sanningen och ingen annan finns.

Jag syftar absolut inte till mina syskon, men ser detta hända andra i min närhet. Jag tycker att det är höjden av falskhet att låtsas bry sig, när man i själva verket gnuggar händerna av förtjusning och spär på andras jobbiga situation med intriger och falskspel. Och samma person som bara sprider falskhet omkring sig pratar om ärlighet. Hmm, fantastiskt. Kanske ska den berörda personen gå en kurs i etik och moral...eller, ärligt talat jag tror att det är försent. Har man spelat falskt i hela sitt liv, har man nog förbaskat svårt att bryta mönster. Men då jag lever på hoppet,så tror jag att allt är möjligt, trots allt.

Väl mött, ni verkligt rediga människor! Håll hårt på er moral, låt den inte förfalla. Inte på några grunder. Låt inte bitterhetens vidriga frukter förgifta ert omdöme.

Vuxenhet

I söndags, för drygt en vecka sedan, var jag tillsammans med min äldsta dotter och två av mina elever på Raw och lyssnade på bland annat Quire Boys. Bra rock. Det var synd att det var söndag, men funkar bra ändå. Det var dock lite segt i måndags. Hela dagen på Mdh. Och egentligen hade jag inte ens behövt gå dit. Det var inget nytt under den himlen. Men, men det var åtminstone roligt och träffa baskompisarna.

Jaha, så länge man lever, lär man. Det är ju konstigt att man fortfarande som vuxen inte förvånas över någonting längre..egentligen..men nog höjer man lite försiktigt på ögonbrynen trots det.

Hur  kommer det sig att vuxna människor som separerat väljer att använda sitt barn som ett bollträ? Hur kommer det sig att man inte kan vara nöjd och tillfreds med det man själv har. Har det att göra med det faktum att det finns känslor kvar efter en separation, eller är det så att man helt enkelt är en bitterfitta, som inte kan unna den andre att ha det bra? Ingen aning. Har inte känt dessa känslor. Däremot har jag sett på nära håll hur andra separerade par har det. Den där illviljan som kommer fram är inte att leka med, då den gör att man absolut inte förskonar barnet/barnen från sina egna känslor gentemot exet. Frågan är ju bara vart samvetet tar vägen, när man utan skrupler kan utnyttja sitt eget barn i syfte att försöka platta till den andre, dvs exet. Fan,  vart tar mognaden vägen? Att vara fyllda, typ vuxen, innebär inte att man för den skulle är vuxen. Vuxenheten sitter i mognaden, i de handlingar man utför, gör osv, att våga ta ansvar för det man gör och faktiskt även stå för det man säger och gör, oavsett om det är bra eller dåligt. Där kommer mognadsgraden in.

Nu menar inte jag att en vuxen människa bör sitta och se lagom allvarlig ut, för att överhuvudtaget samla vuxenpoäng. Som vuxen måste man ha barnasinnet kvar. Våga ha roligt och släppa loss. Jag menar att man i tonåren använde sig av pajkastning, skitsnack och värdelösa ursäkter för att hävda sig. Det ska man väl ändå inte behöva göra som vuxen?

Nä, jag ger inte mycket för dessa sk vuxna. Noll poäng till dessa idioter!

Väl mött!


RSS 2.0