Kasta bort?

Att respektera varandras mål i livet. Det är väl en viktig ingrediens i äkta och genuin vänskap?

Att vara ärlig och öppen mot varandra. Det är väl en viktig ingrediens i äkta och genuin vänskap?

Att respektera varandra som de människor vi är. Det är väl basen i en äkta och genuin vänskap?

Lite funderingar, då jag efter ett samtal vid middagsbordet (med mina barn) upptäckte att inte ens den djupgående vänskapen man byggt upp sedan barnsben alltid är så genuin när vuxenheten närmar sig och vägarna skiljer sig. 

Att upptäcka att man inte ens är vatten värd hos en människa man trott sig känna och som betytt livet för en, svider och gör ont. Frågan som uppstår är varför? Vad har jag gjort för att förtjäna denna kalla behandling?

Visst är det väl skillnad mellan vuxnas vänskap och barns, men att rata någon för att denne inte passar in i den bilden eller det livet man håller på att bygga upp för sig själv är egoistiskt och hycklande. 

Inte ens ett litet grattis på 20-årsdagen(?!). Så förkastligt och så småaktigt. Det säger väl mer om dig än den du valt att rata för att hon inte passar in i din helyllebild av vad livet är och vilka mål i livet som är de "rätta".

Vem är det som bestämmer vilka mål som är de rätta? Är det inte jag själv? Och då jag anser att min väg att gå är den rätta för mig, förväntar jag mig att mina vänner respekterar det, precis som jag respekterar deras val.

Har jag rätt eller fel? Fundera på det.

Walther

Min lilla Walther finns inte mer. Eller han var ju faktiskt inte min, utan min mammas, men jag kom att älska den hunden otroligt mycket.

Det är fantastiskt hur ett litet, lurvigt djur kan sätta så djupa spår i ens hjärta.

Jag minns varje gång jag träffade honom hur han med viftande svans kom springades och puffade och knuffade med huvudet mot en och sprang runt benen i en glädjeyra. Och dessa chokladbruna ögon som tittade på en. Ibland var de så osäkra och rädda. Vad hade du egentligen varit med om?

Bland det bästa han visste var när man klappade och smekte hans mage lite försiktigt. Då slöt han ögonen och njöt.

Och bollen. Hans bästa leksak, bollen.

Den korta stund jag fick lära känna dig, Walther, kom att betyda enormt mycket. Jag önskar bara att det funnits något mer jag kunnat göra för dig. Svek jag dig?


Den underbart håriga varianten av våran Walther.


Kortklippt och hälften så stor, men ack så söt.


Höglyftande konversation

SMS-diskussion:

-/.../hoppas du hade och har det bra/.../

Ett flertal timmar senare.

-Jo, tack, hade o har de bra. Hoppas på desamma där. Puss
-Jovars ligger i soffan å kollar på b kanalen puss vad händer där?
-Händer inge speciellt. Där då? Puss
-Absolut inge ska laga mat strax hänga tvätt

Här inser jag att denna diskussion inte kommer att få någon större glöd. Orka lyfta luren och prata istället? Risken kanske blir att jag sitter hummar, jaa-ar, okejar eller bara lyssnar.

Ibland är man bara ordlös, tankelös, fantasilös..lös på alla sätt. Synopserna (eller vad de nu kallas) sänder inga signaler från A till B. De är vilande och kanske på avvägar. Dörren till ordförrådet är låst och nyckelt bortkastad. Hittas så småningom av någon stråtrövare som vill inkassera den mot bra betalning. Förhandlingarna påbörjas och förhoppningsvis blir det ett lyckligt slut.

Nä, nu lite kroppslig nytta. En rask promenad med musikalisk hjärntvätt. Om det nu går med tanke på att det redan känns skapligt rentvättat på kontoret.

Mode, mode, mode

Ack, detta gissel för oss kvinnor, och män, förstås.

Nu har våra otroligt begåvade klädskapare kommit fram till att det, eventuellt, kanske, förhoppingsvis är möjligt att göra kläder till kvinnor med storlek 42 och mer. I´m impressed.

Marc Jacobs är först ut, eller det ryktas om det i alla fall.

Varför nu? Det påstås att det var sångerskan Beth Ditto, som fick igång en rejäl diskussion om stora storlekar inom modebranschen. Hon prydde omslaget på en tidning och vips(?!) var diskussionerna igång. (Hon har tydligen storlek 46 på kläderna och blev en modeikon.)

Nåja, det finns modeskapare som grymtar till (föraktfullt) om en eventuell size-42-och-större-kollektion. En av dem är Karl Lagerfeld, som menar att stora storlekar är svårare att sy. Jag har ett tips till dessa korkade varelser och det är att de behöver anställa begåvade sömmerskor och inte snåla med inhandlingen av tygen.

Det är väl dags för dessa imbecilla, jag-gillar-svältfödda-kvinnor -män inse att världen inte enbart består av size zero -kvinnor och kommer aldrig att göra det. Det är dags för oss kvinnor att kräva en mer human syn på våra kroppar. Unga tjejer svälter sig. Drömmen är att vara så liten, kroppsligen, som möjligt. På nätet finns det de som hyllar anorexin som en eftersträvansvärd förebild. De har egna bloggar, där de beskriver sin vardag utan mat och mycket motion. Dessa tjejer uppmuntrar och ger varandra tips på hur de kan äta...mindre. De beundrar varandras utstickande höftben, revben osv. Skrämmande.

Unga som gamla vill banta, banta, banta, banta för att kanske ha möjlighet att passa in. Alla är rädda för att eventuellt ha för många kilon hängandes på sin kropp och anses vara feta, korkade och fula.

Reclaim our bodies! Det är vad vi bör göra. Ska göra.

Bara en liten fråga. Är det inte lite intressant att det är mannen som bestämt villkoren för vilken kvinnokropp som är mest eftersträvansvärd? Och kvinnan böjer sig för kraven...



Beth Ditto. Något fel på henne? Tycker då inte det!


Crystal Renn. Modell size större som bl a prytt omslaget av italienska Vogue. Vacker kvinna!


Artisten Jessica Simpson. Häcklad, hånad för att hon valt att inte längre sälla sig i size zero -skaran. Hon anses vara tjock, nej förlåt, fet, men enligt henne själv är hon nöjd och tillfreds med sig själv. Jag hoppas det håller i sig, att hon inte faller för medias hånfullhet och går tillbaka till det hon var. Hon är bedårande vacker. Långt ifrån fet. Det kan vi ju med egna ögon se...

20 år fyllda!

Grattis, min underbara tös på 20-årsdagen!

För 20 år sedan låg jag på BB med dig bredvid mig. Du var för jädrans envis med att absolut inte vilja komma ut. Jag fick bära dig i två extra veckor och när jag fått tid den 20 augusti klockan 08.00 på BB, för att äntligen tvinga ut dig med hjälp av diverse igångsättningsmediciner, så valde du att titta ut på kvällen den 19:e klockan 21.57.

Kanske var det för att du insåg att mamma tröttnat på att vänta. Hon hade tröttnat på värkarna och hon ansåg dig  mogen nog att se världen utanför magen. Att du sedan tyckte om att bli omhuldad och omkringburen i mammas mage, är en annan sak.

Det jag kände när du lades i min famn kan inga ord i världen beskriva. Herregud! Detta mjuka, sköra, lilla knyte, som låg bredvid mig, hade jag lyckats krysta fram. Hon har levt och funnits i mig och nu ligger hon bredvid mig. Hur kan det vara möjligt? Ett mirakel var det. Ett ljuvligt, knubbigt litet mirakel.

Jag är så oerhört tacksam för att du ville att jag skulle bli din mamma. Att du valde mig.

Jag är oerhört tacksam för alla våra år tillsammans, och jag inser att du är vuxen och tids nog flyttar till ditt eget boende. Det jag önskar är att du fortsätter vara den fina och goa tjej som du är och att jag får privilegiet att vara en del av ditt liv fortsättningsvis också.

Jag tror inte jag någonsin kommer att kunna beskriva min kärlek till dig med ord, men jag hoppas att du upplever den dagligen. Även de dagar då leendet har en vilostund.

Jag älskar dig, nu och för evigt!

Puss, min kära tösa!

/Din mamma


En stolt Hitler

Hitlers nedbrända kvarlevor dansar samba. På hans förmultnade ansikte skulle man med all säkerhet kunna skönja ett nöjt leende.

Varför?

I Europa sprider sig främlingsfientligheten som löpeld och ingen ifrågasätter synen på och den fördomsfulla och rasistiska, behandlingen av olika folkgrupper.

Frankrike kastar ut romer. Skickar hem dem till Rumänien, där de inte heller har någon plats. Smutsen ska bort från deras gator. Frankrike lagstiftar mot burka. Muslimska kvinnor med burka har ingen plats i det franska samhället. Enligt lagstiftarna ska detta vara ett sätt att tvinga männen till att inte förtrycka kvinnorna. Om de vill att deras kvinnor ska vistas utanför sitt hem, ska de också kunna visa vilka de är. Hmm...tror idioterna att detta ska underlätta för de kvinnor som verkligen är förtrycka av ett patriarkalt system?

Av ett antal miljoner muslimer är det ca 2000 kvinnor som bär burka. Och av dessa kvinnor är det säkert många som frivilligt, av olika anledningar, bär denna beklädnad. Oavsett vad jag som kristen västerlänning anser om den. För visst har jag väl åsikter.

I Ungern är romerna förpassade till fattiga områden, där arbetslösheten är en regel inte ett undantag. I Ungern sprider sig också tankar om vilka som ska ha ett värde och vilka som inte ska ha det. Eller snarare har och inte har. Det finns politiker som vill bekämpa "zigenarbrottsligheten". Känns det igen? Får vi bara bort ohyran, så kommer landet att blomstra. Att sedan Ungern haft problem med mygel, muthärvor och annat skit bland ledande politiker uppfattas tydligen inte som det stora "felet".

En ungersk politiker Jobbik har bildat ett ungerskt garde, som med kängor och  uniform marscherat genom romska områden. Känns det igen? Vi tänker oss tillbaka till vår kära Hitler, så kommer vi nog på vad som egentligen är lika.

Även judarna har fått det tuffare i Ungern.

Belgien, Schweiz..fler länder både i öst och väst anser det vara helt i sin ordning att skylla allt ont på invandrare.

Jag anser att invandrarpolitiken ska kunna diskuteras (sakligt) öppet, utan att man för den skull blir stämplad som rasist eller fördomsfull. Men det är när öppna påhopp och lagstiftade markeringar görs mot vissa valda grupper pga falska sanningar, jag blir rädd och förbannad. Förmodligen är det just denna instängda, icke-existerande dialog, som får människor att göra val som absolut inte är demokratiska.

Rasismen existerar. Den existerar hos européer, men också hos utomeuropeiska grupper. Det vet vi alla, men vi får inte ta upp detta på dagordningen, tyvärr. Tänk om vi kunde ha så pass öppet klimat att vi kunde ta upp de fördomar och åsikter som florerar runt i landet och bland folket? Fan, så mycket bättre det skulle vara. Då skulle inte dessa populistiska, fördomsbejakande politiker har patent på "sanningen".

Som det är nu... Hitler sitter förkolnad, rutten och följer utvecklingen i det Europa han ville göra homogent. Och jösses vad nöjd han är. Det enda han sörjer över är att han inte får vara med om den utvecklingen i levande form, och givetvis det faktum att det är fel raser som vill stå högst upp i hierarkin...


Autch!

Jag läste att öl inte är bra för kvinnor. Det mumlas något om att för mycket öl kan generera i hudsjukdomen psoriasis.

Öl=psoriasis? Funkar inte. (Har inte vetenskapsmännen/-kvinnorna något bättre för sig?)

Öl= bra för naglar och hår (Vetenskapligt bevisat? Vem bryr sig, passar mig bättre.)

Suck!




Fjäsktider för politikerna

Hå-hå-ja-jaaa. Nu är det valtider och det märks. Politikerna jagar väljare och tävlar om vem som ska framstå som folkets riddare i de samhälleliga frågorna.

Igår visade nyheterna hur Reinfeldt och co besökte olika arbetsplatser. Detta, givetvis, för att visa att de är till för arbetstagarna (f´låt arbetsgivarna...) och bryr sig och intresserar sig verkligen för hur arbetsplatser kan se ut. (Vilket osökt får mig att fundera på om de någonsin överhuvudtaget jobbat på en "vanlig, hederlig och samhällsbärande" arbetsplats?) Moderaterna, det nya arbetarpariet... Hualigen!

Det enda intressanta med deras besök och en intervjuv med kebabföretagets (ett av företagen de besökte) chef var att chefen för företaget konstaterade att ungdomar av idag är lata. Svenska ungdomar.

Han hade haft några anställda, vilka slutat och föredragit att sitta hemma vid datorn och spela. (Enligt honom)

Det går inte att generalisera. Alla svenska ungdomar är inte lata. Det finns oerhört många som vill och kan, men inte får möjlighet. Men självklart finns det alldeles för många ungdomar som är lata. Dessa föredrar att sitta och spela och leva på bidrag från kommun. Jag förvånas över hur arbetsförmedlingen inte ställer större krav. Eller är det så godtyckligt att din handläggare spelar en stor roll i detta?

Jag vet en kille som varit hemma i över 2 år, utan att behövt lyfta sitt feta arsel speciellt mycket. Han har setat hemma och fått sitt bidrag. Eventuellt att han fick gå en menlös kurs på några få veckor för att visa "framfötterna", men ingenting mer.

Lyssnar man till alltför många ungdomar, så är drömmen om ett högt betalt, glassigt jobb nummer ett. Och nu ska nämnas att de helst inte heller ska behöva studera nämnvärt mycket för att "hitta" detta jobb. (Om nu jobbet inte råkar dimpa ner i brevlådan, vilket inte ska vara omöjligt, enligt dem... Ska man jobba för att hitta ett jobb???)

Är våra ungdomar bortskämda? Ja, alltför bortskämda. Så mycket som de har fått serverat på silverfat, har inte vi fått, trots att det är våra föräldrar och mor-/farföräldrar som byggt upp landet och välfärden. Men det har varit lättare för oss att komma in i arbetsmarknaden.

Som sagt, det finns ungdomar som vill jobba. De inser värdet i att ställa sig till arbetsmarkandens förfogande. Som till och med skulle kunna tänka sig att diska för att få in en fot och börja tjäna pengar. De inser att pengar inte regnar som manna från himlen, utan dem måste man tjäna ihop själv.

Jag har tre stycken av den varan hemma hos mig. Ge dem en chans att visa vad de går för. Ge dem en chans att visa att de kan och vill!


Rättvisa?

Är det inte härligt. Littorin avgår, självmant (!), men kan trots detta inkassera full lön och ett avgångsvederlag på 112 000 kr i månaden ett år framöver.

Karensdagar?

Karensveckor? 5 veckor helt utan ersättning pga att han själv sagt upp sig?

Arbetslöshetsersättning? Ska inte hans fackförbund utreda (i veckor!) om han har rätt till ersättning och vilken den ersättningen skulle i så fall vara?

Hur mycket press känner han på sig att söka jobb? Den sk "arbetslinjen", där den arbetsförmögna aktivt ska söka arbete gäller inte arbetsmarknadsministern, förlåt före detta arbetsmarknadsministern? 

Moral, någon? Rättvisa, någon?

Jag upprepar; Littorin säger upp sig själv av olika anledningar under pågående valkampanj. Jag upprepar en gång till: säger upp sig själv.  Trots det kan han i lugn och ro invänta lönen varje månad. Inga fackförbund blir indragna i några veckolånga, eller månadslånga, utredningar och handläggningar om huruvida han har rätt till ersättning eller inte. Han fortsätter att få lön. Och till råga på allt har han mage nog att skicka in en ansökan om avgångsvederlag! Som om inte redan en fet jävla lön får vanliga, dödliga arbetslösa att gå i taket.

Under Reinfeldts tid som statsminister har 5 statsråd avgått. Tre män och två kvinnor. Samtliga män skickade in en ansökan om att få evgångsvederlag, men det gjorde inte kvinnorna.

Hur kommer det sig att männen är så jävla kåta på att länsa kassan, men inte kvinnorna?

Helt otroligt. Är det konstigt att man tappar eller snarare tappat tron på politiker? Samma människor som talar om för oss att vi måste ha gjort skäl för vår ersättning (kaffepengar) t ex från a-kassan, drar sig inte för att sko åt sig så mycket som möjligt. Och detta, förmodligen, utan att ens ifrågasätta sin egen trovärdighet och moral. Nåväl, Littorin tappade sin trovärdighet redan i somras, oavsett om han köpt sex eller inte. Han använde ungarna som skäl, inte den kommande sk skandalen (vilken han förnekade, ska nämnas).

Hur mycket krävs det egentligen av en politiker? Ingenting, bara en jävligt låg moral och rättspatos.


Det var den helgen

Tänk vad fort helgerna försvinner. I helgen var det Å festen och självklart måste man besöka tillställningen. I fredags var det ett spontant besök. Jag och Patrick följde med storjäntan till festen hon skulle på. Nej, vi var inte bjudna, men hon ville ha sällskap en bit. Nåja, då beslöt P och jag att vi lika gärna kunde kliva ner på stan och se vad som hände. Det blidde en trevlig kväll med syrran och co och Pia och co. (Inte kossor..) Och karuseller... Niklas fick inte med sig någon annan så han tjatade på mig. Vi fick med oss syrran också till slut. Hehe!

Lördagen var planerad. Isabella ville ha med mig till Harry´s, men innan det träffade vi the same gang som kvällen innan. Vi satt i Statsparken och sög på några öl/cider/vin och hade det allmänt trevligt. Patricks son kom också och gjorde oss sällskap en stund för att sedan försvinna till kompisar.

Blev det Harry´s? Nej. Det var hur tevligt som helst där på gräsmattan och med sällskapet, så det blidde ingen Harry´s. Vi konstaterade också att det förmodligen var bättre att gå dit en helt vanlig helg, då de inte pressar in lika många gäster på den där lilla ytan, så som de har en tendens att göra vid festligheter.

Isabella tänkte skoja till med J (Patricks son) då han satt med sina kompisar. Hon kom på den geniala idén att hon skulle springa fram till J och skrika "Fan J, det var ju du som gav mig klamydia och könsvårtor, din jävel!!!" Hahahaha! Ja, herreguuuud(!), vilken outstanding grej och göra, men hon sansade sig och tänkte på att hans polare förmodligen inte skulle fatta skämtet och J skulle behöva stå med skammen i hand (bokstavligen... ;) ).

Jag tyckte dock att hon kunde ha gjort det... Oförglömligt! Haha!

Det var lite kort om helgen som var hur skön som helst.




40 nya 20?

Det sägs att 40 är dagens 20? Vi pratar ålder. Frågan är bara hur de som påstår detta menar, egentligen. Är det denna strävan efter att vara ung som får 40 åringar att vilja vara 20 igen.

När jag var 20 år var det en evighet till 40. Idag kan jag konstatera att jag var 20 igår och jag kan inte vara 20 i all evighet. Vill inte heller. Det finns en tjusning med att bli äldre, även om det i dagens samhälle är tabu. Den eviga ungdomen är eftersträvansvärd och arbetsmarkanden vill ha 20 åringar som gått ut högskolan, har en flerårig arbetslivserfarenhet bakom sig och inte har tankar på att skaffa sig barn. Hur detta går ihop, vet jag inte och vi kan ju konstatera att denna ekvation är omöjlig.

Då måste det ju vara bättre att vara äldre? Vi har mer erfarenhet och barnen är avverkade. Utbildningen kan det vara si och så med, men den fixar man vid sidan av barn och jobb.

Eller menar de som tjatar om 40/20 att det handlar om skilsmässovuxna? Kvinnor och män som vid 40-årsålder skiljer sig blir som 20-åringar. Detta får man ju ofta höra. Men det kanske bara handlar, i sin enkelhet, om att dessa människor vågar och vill leva ut? Att bli 40 är inte att säga upp sitt liv.

Är det den tidigare tristessens bojor som plockats bort och rädslan för att tiden flyger sin kos, som gör att 40 åringarna vill tillbaka till 20? Kanske har jag missat något då jag var 20, som jag kan ta igen nu när jag är 40? Eller är det så jävla farligt att vara singel vid 40? Är det så jävla farligt och skämmit att vara 40? Och är det så att vi alla fumlar efter den ungdomliga livlinan för att hålla oss vid liv?

Jag läste en bok som heter Tisdagarna med Morris, som handlar om en 70-årig man men en dödlig sjukdom. Morris får frågan om han inte längtar efter att få vara ung igen. Svaret blir att det gör han inte. Han är så ung han själv vill vara. Och fördelen med hans ålder är att han kan välja om han vill vara 20, 30, 35, 40 eller 70 år. Bara han kan välja och med sina egna villkor. Om han vill vara en 3-åring så är han det, men med den livserfarenhet och kunskap han har. Det finns egentligen ingen anledning att sträva efter att vara något som man redan har varit. Sträva efter framtiden och gör den till din. Behåll din nyfikenhet.

En mycket klok man.

Jag kan vara gammal i sinnet. Jag kan vara ung i sinnet. Men jag blir inte 20 längre. Låt mig få vara 40 år, med allt vad det innebär för mig

Jag vill inte höra:"Nä, inte kan du...du är ju så gammal...om du hade varit 10-20 år yngre,så..." Livet är till för oss alla. Drömmar är tillför oss alla. Framtiden är till för oss alla. Nuet är till för oss alla. Dessa saker har inte ungdomen patent på!

Mitt liv tillhör mig och jag gör vad fan jag vill med det. Vill jag bestiga Mount Everest vid 50-års ålder, så gör jag det. Vill jag tågluffa vid 45 års ålder, så gör jag det. Vill jag sälja mitt bohag för att kunna leva nomadliv ute i världen, så gör jag det. Det är ju ändå jag som ska rannsaka mig själv vid dödsbädden och ställa frågan:"Är du nöjd med ditt liv?". Inte någon annan.

Det enda negativa med livet är att tiden går så förbannat fort!

"De flesta tror att när man är gammal får man ge upp sina tidigare aktiviteter. Jag för min del tror att man blir gammal därför att man ger upp saker och ting." T.G.


Allvarligt talat, seriöst!

Fan, ibland är jag så uttråkad att jag inte ens vet vad jag ska ta mig till. Tiden är för begränsad. Livet för kort. Och jag vill så mycket. Var ska jag börja?

Läraryrket. Jupp, jag trivs. Framför allt med ungdomarna, men ärligt talat så är det inget jag vill hålla på med resten av min tid som arbetstagare. Jag vill annat. Det kan vara att fortsätta arbeta med ungdomar, för den biten behärskar jag faktiskt bra. Jo, jag vet att man inte får "skryta" om sin förmåga i Sverige, för då anses man vara självgod och lida av hybris. Men om jag vet att jag är duktig på någonting, får jag inte erkänna det för mig själv eller för andra? Jag har inte sagt att jag är bäst, men duktig.

Att jobba med människor, och i detta fall med ungdomar, är utvecklande. Kanske är det därför jag stannat kvar i yrket så länge. Jag gillar utmaningar och framför allt gillar jag det faktum att jag, själv, lär mig så otroligt mycket i mitt yrke. Av de ungdomar jag jobbar med.

Varför jag valt svenska och so som mina ämnen? Det var först av en slump. Svenskan var jag inte så förtjust i. Det enda jag såg framför mig var tråkiga grammatiklektioner, vilka skulle få eleverna att vilka tjära och fjädra in mig. Men så är det ju det här med kommunikation. Språk. Häftig som fan.

Jag har drillat mina ungdomar mycket i att läsa, skriva och prata. Att använda språket som ett viktigt verktyg i sina liv. Våga leka med ord! Sväva ut och ta plats i ordens värld!

Jag hoppas mitt budskap gått fram till de flesta av dem.

So innebär historia, religion, geografi och samhällskunskap. Tre av fyra dessa ämnen står mig varmt om hjärtat. Det fjärde, geografi, är jag lite kylslagen mot. Tyvärr.

Dessa är ämnen där tillvaron kommer upp på dagordningen. Vi har ett förflutet, vilket i allra högsta grad påverkat nuet och kommer att påverka framtiden. Att lära sig kungar och drottningar har aldrig varit min strävan. Boring. Däremot kan dessa diskuteras i samband med samhälleliga och religiösa påverkan i samtiden. Och det faktum att de satt sina spår även i vår tid. Varför, på vilket sätt, syftet? osv. Jag vill också att mina elever ska kritiskt granska historien, inte svälja allt som står i böcker, utan komma ihåg att det är en mänsklig hand som nedtecknad "fakta" och "sanningar" och därför bör läsaren plocka på sig kritikerns glasögon. Även kolla upp källan till texten. Syftet osv.

Mitt mål med mitt lärarskap är att eleverna ska vilja och våga öppna ögonen och våga ha egna åsikter. Inte fan vill jag ha lallande fåntrattar i mitt klassrum. De ska även våga och vilja ifrågasätta mig. Konstruktivt, givetivs.

Nog om det. Men jag är i alla fall rastlös och måste samla ihop mina tankar.

Jag vet var jag ska börja, men jag vet inte var det slutar. Förhoppningsvis tillfresställande.

Presidenter i all ära

Barack Obamas stjärnglans som president falnar? Den ekonomiska krisen hemmavid går trögt att åtgärda. Folket är otåligt och vill ha snabba resultat, men de vill inte satsa så mycket själva. Sjukfösäkringen som Barack fick igenom kritiseras. Är det för att skattebetalarna får sticka till lite extra pengar?

Barack slängde in 37 miljarder extra till kriget i Afganistan. Detta var partierna över gränserna överens om, men folket är väl inte så nöjda. Av förklarliga skäl. Om ca 10% av befolkningen är arbetslösa, så förstår jag sticket i ögonen då miljarder kan pumpas in i ett krig, som förmodligen också är dömt att misslyckas.

Nåväl, kanske ska Obama blicka utåt och se hotbilder (mot USA) i världens alla hörn för att få en anledning att starta ett nytt krig, så som hans föregångare gjort, och på så sätt få folket på andra tankar och eventuellt höja sin egen status. Den nye krigspresidenten.

Nä, det känns som att han har er stil än så, trots att han inte kanske lyckas infria löften om att stänga Guantanamo. Detta fascistfängelse, där människor sitter fängslade utan några som helst mänskliga rättigheter. Tydligen kan demokratin sättas ur spel när det behagar...demokratin. Vad sa han om Irakkriget?

Men det är samtidigt härligt att veta att han fått Nobels fredspris redan innan han hann uträtta något överhuvudtaget. Ja, förutom att snacka gott.

Jag vill också...

Wyclef Jean for president? Rapparen (ursprungligen från Haiti) har allvarliga funderingar på att ställa upp i presidentvalet i Haiti i november. Håhåjaja. Kändisskap, pengar +ett litet fattigt land = allt är möjligt?

Tänk att vakna upp en morgon. Ligga kvar i sängen och fundera på framtiden. "Nu är jag lite uttråkad...Vad ska jag nu hitta på...? Ska jag göra en skiva till? Skriva lite låtar åt andra artister? Ställa upp på några galor och samla in pengar till behövande?"

"...nej, fan, jag känner för att bli president! Why the hell not ställa upp i presidentvalet i Haiti? Jag är populär där borta och. eehh...vad mer krävs?"

Ok, Tanja for president it is...!

Undrar om jag skulle kunna ställa upp som presidentkandidat i Finland...?

Hör och häpna!

Vellinge har tagit emot hela 3 stycken ensamkommande flyktingbarn! Tre stycken, wow!

Ni vet Vellinge? Lilla kommunen i Skåneland, där de med stolthet konstaterar att moderaterna minsann regerat sedan stenåldern och ungefär lika lång tid har de lyckats hålla invandrarna/flyktingarna borta. Ja, just den kommunen...

De har varit duktiga och tredubblat flyktingmottagandet på kort tid.

Stackarn

Pink twittrar om sin mammas ledsamhet. Pink var i Göteborg och rev av en konsert, men tyckte att stadens paparazzis var otrevliga då de fått hennes mamma att gråta...

Tog de inte foton på henne?

Dags att dra vidare?

Jag tittar ut genom fönstret och konstaterar att vi ännu en gång är på väg att få nya grannar. Här i huset är det ruljans, eller snarare har varit nu på senare tid. Vi börjar väl bli den familj som bott kvar här längst av alla. Dock har finns det kvar ett äldre par, som säkerligen bott här sedan huset byggdes.

Åtta år. Åtta år är vad vi spenderat av vår tid i denna lägenhet och jag upptäcker att det faktiskt är den längsta tid jag bott någonstans i hela mitt liv. Seriöst. Jag minns inte att jag, varken då jag bodde hemma eller då jag flyttade hemifrån, bott på något ställe lika lång tid. Makalöst.

Kanske dags att dra vidare? Jag trivs, men jag trivs inte. Frågan är ju bara om min sk vantrivsel räcker till att börja packa lådor och förbereda sig inför en hel dags bärande och konkande och därefter flera timmars städningsarbete... Jag är lite ambivalent. Vill, vill inte.

Å andra sidan, lyckas jag stöta på en lägenhet som blir lite av en förälskelse, så tvekar jag nog inte. Den kan även finnas i en annan stad. I Eskilstuna har jag bott och huserat alldeles för länge och känner att det kanske skulle vara lite nice att få uppleva andra städer.

Dags att dra vidare...?

Ja, det är det med all säkerhet.


RSS 2.0