Sarkozy

"Vi lever med konsekvenserna av femtio års invandring. Det har slutat med ett stort misslyckande när det gäller integrationen. Varför säger vi ingenting om detta? Är vi rädda?" (DN 8 sept 2010)

Dessa ord kommer från den franske presidenten Sarkozy. Han som skickar iväg romer till deras "hemländer" (även Frankrikefödda). Han som anser det vara helt i sin ordning att straffa kvinnor han redan, själv, anser straffas av sina män. (Burkabärande kvinnor som ska hjälpas till ett "friare" liv utanför burkabojorna). Han som indirekt mer eller mindre gör paralleller med invandring och kriminalitet.

Femtio års misslyckad invandrarpolitik kanske har att göra med den invandrarpolitik man bedrivit? Jag vet inte men det är väl den enda logiska förklaring jag hittar. Att integrationen misslyckas har att göra med att man rent ut sagt skitit i integrationen. Precis som i Sverige. Sen skyller man på invandrarna och deras dåliga karaktär, moral, bristande respekt, lathet, utnyttjande av system osv när de får slåss med näbbar och klor för att överhuvudtaget bli en del av det svenska samhället. När de misslyckas, trots hårt arbete, växer missnöjet. Resultat: barnen påverkas av föräldrarnas resultatlösa försök att integreras i det svenska samhället. De ser föräldrarnas hårda arbete, vilket inte ger resultat, vilket i sin tur leder till att barnen förlorar tron på ett system som vi höjer till skyarna. Därmed inte sagt att det ursäktar ett dåligt beteende, men det är ju en orsak till varför det finns problem (både bland invandrargrupper och svenskar vs invandrare).

Om du stångar ditt huvud mot väggen ett antal gånger så resulterar det i skador. Inget konstigt med det.

Om den svenska invandrarpolitiken behöver diskuteras? Absolut och i allra högsta grad. Våga diskutera de fel och brister som finns i vårt system. Inga konstigheter med det. Vi diskuterar ju de fel och brister som finns i andra system i vårt samhälle.

Nåväl, Sarkozy seglar med i den högervind som sveper över Europa.

Jag sitter här och smakar lite på namnet Sarkozy. Hmm, Sarkozy...Sarkozy...

Nä, de smakar inte franskt och det klingar inte franskt. Har han funderat på att flytta till sitt hemland, var det nu än finns, typ Ungern, och lämna plats åt en "äkta" fransman...?



Nicolas Sarkozy. Franske presidenten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0