Skandalkungen?

Det har tydligen skrivits en bok om kungens tidigare förehavanden med diverse kvinnor och fester. Kungen väljer att varken djupgående bemöta anklagelserna eller stämma författarna. Är det detsamma som att erkänna sin skuld? Nej, inte enligt mig. Det handlar väl mer om att inte vilja beblanda sig med skandalomsusade människor.

Varför väljer man att skriva en bok om Sverigens statschef? Ok, fine, han är inte onåbar och ska inte skyddas till vilket pris som helst, men jag tycker det luktar skit om det hela. Vare sig anklagelserna är sanna eller inte.

Jag är inte ett fan av kungen och kungafamiljen. Personligen tycker jag att deras funktion som pr-familj blivit förlegad, men det får mig inte att vilja köpa boken och gotta mig i en massa förtal(?) och skvaller. Och varför vänta i 20 år med avslöjandena? Att dessa snaskiga detaljer inte kommit till allmänhetens kännedom tidigare är ju lite utav en gåta. Alltid finns det någon som vill "lätta sitt hjärta" och tjäna en hacka på det.

Nåja, det är ju trots allt i rätt i tiden att svepa sig med "sanningar" rotade ur det förflutna och låta andra ta del av dessa och även andras privatliv. Allt ska vältras i strålkastarljusen, inget lämnas heligt. Det är det samhället vi skapat och lever i. Se på alla dokusåpor. Den ena mediekåta ynglingen efter den andra visas upp. Ingenting lämnas åt fantasin och moralen lämnar mycket att önska.

Det finns två sidor av Kungen. Den ena är den privata, där det med all säkerhet grälas, skrattas, suras, spottas ut svordomar, älskas osv. Den andra är den vi ser. Statschefen som åker runt och företräder landet Sverige. Det är den sistnämnda vi ska koncentrera oss på. Den andra biten är hans och hans familjs egen angelägenhet. Denna "skandal" har ingenting med hans roll som kung att göra. Håll i sär det privata och det offentliga. Visst, fine, han ska ju som en offentlig person hålla kuken i styr, då trovärdigheten sjunker med den här typen av anklagelser, men, som sagt, det är 20 år sedan och varför nu?

Och vem fan orkar bry sig om han haft sex med andra än hans fru? Det är väl ändå drottning Silvia som får bära ilskan och sorgen i så fall, eller hur?

Så nu har vi fått en skandalkung. Vår egen Kung. Bokstavligen. Att författarna tjänar fina sedlar på att gå ut med "sanningen" är det inte många som reflekterar över.

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00212/kungen_sj_lv_212537w.jpg

Alltid redo?


Kommentarer
Postat av: Anneli

Det var då väldigt vad svårt det var att lista ut hur man kommenterar. ;)



Jag tycker kungen är en trist typ.

Men nu är han genast lite roligare. En riktigt puckad och vanlig människa.

Kanske ligger det allvarliga i att vi svenskar fortfarande vill ha monarki? I det läget är ju den här boken högst intressant som drar ner brallorna på svenskarnas präktiga kungafamilj.



Som sagt, stackars Silvia.



Ha det. :)

2010-11-12 @ 20:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0