Nyheter

Storbritanniens premiärminister David Cameron tycker att det är fy och skam att Turkiets EU-medlemskap förhalas. Enligt honom skulle Turkiet bidra till "välstånd och politisk stabilitet tack vare sin ekonomiska potential och sitt växande inflytande i Mellanöstern" (DN 28/7-10).

Tjaaa, vad ska man säga... What about ta reda på the human rights i detta land? Detta land bryter mot mänskliga rättigheter. Diskriminerar folkslag osv. Så mitt svar till Mr Cameron är:"Snacka fan inte ekonomisk potential när inte landets alla invånare inbegriper i detta potential".

Oj, glömde... Vad Cameron menar är att detta ekonomiska potential är att de som har kan få mer...

Nu är det ju Pridetider. Det pågår en jättelik festival i Stockholm. Personligen tycker jag att det är bra att hbt-människorna uppmärksammas med pompa och ståt, även om jag också tycker att det inte ska behövas i vårt moderna samhälle. De ska väl i normala fall ha sin rättmätiga plats i samhället med de rättigheter och skyldigheter som vi heterosexuella tampas med. Så är ju inte fallet, jävligt mycket tyvärr. Vad jag inte förstår är varför en människas sexella läggning angår andra. Vem jag älskar, knullar med, idgar älskog med, älskar med osv osv har väl för fasen ingen annan med att göra (så länge det är en vuxen människa som gett sitt samtycke!).

Det som också är så tragiskt är att vi sprider vår trångsynthet till länder där de är ekonomiskt beroende av oss, eller där den katolska kyrkan är stark (och inom denna kyrka frodas homosexuella förbindelser-nej, jag menar inte pedofili, utan vuxna präster som har sex med varandra). I afrika ställer bl a amerikanska ultrakristna krav på att stämpla homosexualitet som en dödssynd. Vad gör dessa fattiga stater? Följer direktiven. Vad ska de göra om de inte vill bli av med det bidrag dessa fanatiska kristna donerar? Så västvärlden påverkan, i allra högsta grad, synen på honomsexualiteten i Afrika.

Vad dessa ultrakristna även gör är att de sprider falsk propaganda om kondomens betydelse vid HIV-spridning. De menar att kondomer har små mikrohål, vilka gör att HIV-viruset "läcker" igenom dessa hål vid samlag. Och för att då knäcka alla fördomar mot att de skulle vara de äldre, inskränkta kristna, som sprider denna falska "sanning", så ska jag bara nämna att det är likväl unga, 20-åringar, som missionerar mot kondomer som skydd och om homosexualitet som en abnorm böjelse.

Men så finns det ju solskenshistorier, där tolerans och kärlek till din närmaste är honnörsord. Det finns en präst inom den Liberala katolska kyrkan som gift sig med sin man. När han gifte sig med sin kärlek, blev han först avstängd, då han använt en vigselritual som inte var i bruk än. Nåväl, församlingen krävde att få honom tillbaka. Och så blidde det. Det är inte bara den här saken som gör historien så bra, utan även det faktum att han varit öppen med sin homosexualitet hela tiden och kyrkan accepterat det som...jaa-a vad ska man säga? Som ingenting, för det är ju egentligen ingenting. Kärlek är kärlek oavsett vilket kön den riktar sig mot.

Nåja, det finns fler bra historier där kärlek och tolerans fått råda, i stället för inskränkhet, hat och intolerans.

Elfenbenskusten har använts som en dumpningsplats för giftigt avfall. Ett schweiziskt bolag (Trafigura) kan beundras för den bedriften. Detta giftiga avfall var billigast att skickas till detta Afrikanska land. Det hade kostat tusentals kronor mer (mot ca 200 kr per kubikmeter) om skiten hade fraktats någon annanstan (typ Amsterdam). Människor har både blivit sjuka och dött, men vad gör förlusten av några fattiga afrikaner bara vi kan skona västerlänningarna.

Jag tycker det är helt fantastiskt hur vi i västvärlden fortsätter att utnyttja Afrika. Vi utnyttjar den kontinenten till att tjäna stora pengar (stora västerländska fiskebåtar fiskar upp deras fisk för att kunna sälja kapslar med fiskleverolja till oss (Marocko vs väst-Sahara), vi sprider vår propaganda med hot om sanktioner om de inte lyssnar, vi använder kontinenten som avdumpningsplats för skiten vi inte vill ha här osv). Och så sitter vi och undrar varför de flesta länderna i Afrika inte utvecklas och moderniseras. Tjaa..kan ha att göra med vårt fortsatta nedsättande och förtryckande poltik?

Röda khemerernas fänglesechef fick 35 år i fänglese för de bestialiska mord och den bestialiska tortyr han gjort sig skyldig till under Pol Pots ledning. Om de kan fortsätta med att åtala Pol Pots nära anhängare handlar om pengar. Vilka då Kambodja kanske inte har på banken. Varför inte låta USA och Kina bekosta rättegångarna? Dessa länder var ju i allra högsta grad inblandade i de brott mot mänskliga rättigheter som pågick under Röda Khemerernas tid från ca mitten av 70-talet till slutet av samma årtionde, då nästan 2 miljoner människor fick sätta livet till på de mest bestialiska sätt.

"Kineser tar till kniven i jobbjakt". Det handlar om unga studenter som vill förändra sitt utseende i jakten på jobb. Nåja, det är väl inget nytt, egentligen. Det jag tycker är skrämmande är att de bl a vill ändra ansiktsformen och få mer västerländska ögon. Hualigen.

Glädjande är att Blix ifrågasätter Bush och Blair. Invasionen av Irak motiverades ju genom att landet förmodligen hade massförstörelsevapen, vilket visade sig vara fel. Men trots det valde Bush och Blair att invadera Irak. Jaja, det var ju demokrati de ville införa. Eller?

Mycket är det att hålla reda på...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0