Reinfelds pressekreterare i blåsväder.

”En ryska som städade”

Det löd:

”Tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där...). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb.”

Detta skriver Edvard Unsgaard på Facebook och blir förvånad över att detta väcker upprörda känslor. Nu försöker han, i dessa valtider, stryka över det sagda genom att säga att det är en "elak vantolkning", dvs att just i detta valår är det lätt att allt tolkas efter eget behag och helst då motståndarnas åsikter och skriverier på ett negativt sätt. Så som han nu tolkats. Typ.

Enligt honom ville han bara berömma bolaget för deras snabba ingripande. Ja, invandrarna är ju duktiga städerskor och tur är väl det, för inte fan hade väl en svensk gått från hemmet och torkat upp någon annans skit en söndag...? Å andra sidan, det gjorde ju inte pressekreteraren heller. Tanken, enligt honom själv, var att han, själv, skulle göra det, men så beslutade han i alla fall att ringa deras städbolag, vilka i sin tur var jävligt snabba på att skicka en ryska som torkade upp skiten i stället.

Och så ska väl nämnas, att denna ryska kvinna kanske har en gedigen utbildning i botten, men i Sverige duger det till att städa bort andras skithögar, då den högt uppsatte svensken inte vill eller klarar av det själv.


Kommentarer
Postat av: mamma

jag tror inte att ryskorna vill städa, de är (tror sig vara) för fina .. skämt åsido.. jag uppfattar inte detta som rasism, han uttalade sig lite dumt kanske

2010-01-12 @ 12:33:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0