Ja just. Inte kritisera! Inte ifrågasätta!

Det är det här jag menar med att det är strängt förbjudet att kritisera eller skriva något negativt om Israel. Anklagelserna om judehat, antisemitism, kommer i absurdum från de israeliska högsta hönsen.

Journalisten Donald Boström har skrivit en artikel om illegal organhandel. Så långt allt lugnt. Skulle det nu vara i Sverige, så skulle regeringen skämmas och tvingas sätta igång en stor undersökning om vad i helvete egentligen pågår. Inte Israels regering.

Det har kommit fram att palestinier dödats, plockats med av de israeliska soldaterna och fått komma hem med ett igensytt sår från hals till de nedre regionerna. Misstankar om organstöld väcktes och tydligen har man undersökt detta och kommit fram att det är det mest troliga.

Det som är mest tragiskt, förutom givetvis alla de palestinier som fått sätta livet till för att någon vill ha deras organ, är att Israels försvarsminister Ehud Barak skriker om en offentig dementi och ursäkt för den kränkning den artikel medfört. Han pratar om förtal mot den israeliska armén. Och den israeliske ambassadören i Sverige säger:"/.../att vi har särskilda förväntningar när det gäller regeringen och frågan om publikationer som är mot judar och israeler."  Vad han menar är att han förväntar sig repressalier från den svenska regeringens sida gentemot artikelskrivaren och givetvis dementi och ursäkt. Och vad den israeliske ambassadören menar också är att vi inte får skriva vad som helst om israeler och judar. Vi ska ha munkavle och det som sker i Israel sker i Israel. Så länge vi skriver och stryker dem medhårs är allt i sin ordning.

När så ambassadören får frågan om de ska undersöka om ankalgelserna är sanna eller inte svarar han:"Varför undersöker ni inte om judarna ligger bakom attackerna mot World Trade Center? Varför undersöker vi inte om judarna sprider Aids i arabländerna? Varför undersöker vi inte om judar dödar kristna barn för att ta deras blod och organ. Varför undersöker inte era tidningar allt det? Det skulle bli riktigt bra artiklar.";

Absurt och förnuftsvidrigt.

Jag blir mest chockad och ledsen. Å andra sidan så är det här resultatet av årtionden av tillåtet förtryck av palestinier. Västvärlden har inte vågat kritisera eller ifrågasätta israelernas framfart, då man varit så rädd att bli anklagad för antisemitism. Med andra världskriget i färskt minne har man valt att ännu en gång tystna inför tydliga krigsförbrytelser och despotism. Denna gång är det palestinierna som varit offren.

Att ifrågasätta Israels handlingar, vilka de än må vara, innebär att man blir stämplad som antisemitist.

Om jag blir misshandlad som barn, har jag rätt att misshandla andra när jag blir vuxen?


Kommentarer
Postat av: Mamma

Så sant så sant.

2009-08-21 @ 22:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0